Jak splácet kreditní kartu

Kreditní karta je vlastně spojení platební karty, půjčky, a navíc různých výhod. Když platíte kreditní kartou, nepoužíváte své peníze, ale peníze banky. Používáním kreditky získáte peníze až na 45 dní bez úroku.

Jak používat kreditní kartu

Všechny naše kreditní karty fungují na stejném principu. U všech karet nabízíme bezúročné období až 45 dní, což vám žádný jiný spotřebitelský úvěr nenabídne. V této době využíváte peníze banky pro placení na internetu, v obchodech a na cestách pro větší bezpečnost. Pokud celkovou utracenou částku splatíte v bezúročném období, nezaplatíte ani korunu navíc na úrocích. Splácet můžete i postupně, v takovém případě vám budeme účtovat úroky dle výše vaší úrokové sazby.

Ke kreditním kartám se také pojí spoustu výhod, jako služby zámečníka, instalatéra, nebo prodloužená záruka a 1 % zpět na penzijko.

Co je to bezúročné období

Bezúročné období se počítá vždy od 5. dne v měsíci. Následující měsíc vám 5. den vystavíme výpis, který je třeba zaplatit do 20. dne v měsíci. To znamená, že na zaplacení vyčerpané částky máte 15 dní. Pokud ji kdykoli během této doby splatíte bance celou, neplatíte žádné úroky.

Abyste na konec bezúročného období nezapomněli, připomeneme vám ho SMS zprávou. Můžete si také nastavit funkci automatické splátky. Ta za vás ohlídá nejzazší termín pro splacení a uhradí celou čerpanou částku v poslední den bezúročného období.

graf splácení

Jak splácet kreditní kartu

Po uplynutí bezúročného období se z vaší kreditky stává úvěr. Každý měsíc můžete uhradit libovolnou částku dle svého uvážení a variabilně rozložit délku splácení. Obecně doporučujeme si splátky rozložit do 3, 6 nebo 12 měsíců, ale rozhodnutí je jen na vás.

Ve vzorových příkladech u jednotlivých kreditních karet se můžete podívat, jak by vypadaly splátky rovnoměrně rozložené do 12 měsíců. Každý měsíc ale potřebujete splatit minimálně 3 % z vyčerpané částky + vyměřené úroky za daný měsíc. Minimální měsíční splátku se dozvíte z výpisu ke kreditní kartě, který vám posíláme k 5. dni v měsíci.

Pokud sami takovou splátku neuhradíte, sami si ji převedeme z vašeho běžného účtu.

Kdykoli během úročeného období můžete poslat jakoukoliv splátku  v libovolné výši a ponížit tak úvěr. Splácení kreditky je flexibilní a je na vás, jak rychle a v kolika splátkách ji uhradíte. Vždy však potřebujeme zaplatit minimální splátku, kterou budeme inkasovat každý měsíc.