• Články
  • Účelové úvěry pro podnikatele

Účelové úvěry pro podnikatele

Účelové úvěry jsou půjčky pro začínající i ostřílené podnikatele, kteří mají plán, ale chybí jim finanční prostředky. Jinak řečeno, jedná se o půjčku na předem dohodnutý účel. V Komerčce si mimo jiné můžete jako podnikatel půjčit na auto, provozovnu nebo jinou nemovitost nebo zemědělský projekt. Nové vybavení si lze pořídit i formou podnikatelského leasingu.

Účelové úvěry bývají zpravidla výhodnější než neúčelové. Právě proto, že banka zná váš podnikatelský záměr, vám může půjčit větší obnos a za výhodnějších podmínek. Bude ale chtít doložit, že jste úvěr skutečně použili na danou věc.

Co lze z účelového úvěru financovat

  • Nákup osobního nebo užitkového firemního auta
  • Nákup, rekonstrukci a výstavbu nemovitosti na podnikání
  • Nákup nemovitosti nebo strojů a provoz hospodářství

Účelový úvěr na auto

V Komerční bance vám půjčíme na nový i ojetý vůz. Nejste limitováni maximální výší úvěru, ani cenou auta. Půjčíme vám jak na osobní vůz, tak na dodávku. Pokud jste navíc naším klientem, nemusíte nám předkládat své daňového přiznání.

Podmínky pro získání úvěru na auto jsou následující:

  • Máte vybraný konkrétní vůz
  • Můžete nám doložit zajišťovací smlouvu nebo jiný druh zajištění (např. blankosměnku)
  • Pokud nejste naším klientem, budeme od vás potřebovat také daňové přiznání

Čerpání úvěru na osobní nebo užitkový vůz probíhá tak, že peníze převedeme na účet autobazaru nebo autosalonu ihned po podpisu smluvních dokumentů, které k nám doručíte.

Sjednejte si úvěr na auto

Hypoteční úvěr na míru

Tento typ úvěru šijeme v Komerční bance na míru podnikatelům a malým i středním firmám. Úvěr můžete využít k investici do nemovitosti určené k podnikání. Splatnost hypotečního úvěru si můžete zvolit klidně jen na rok nebo i pět a více let.

Splácení pak probíhá formou měsíčních anuitních splátek a úvěr zajišťujete financovanou nemovitostí. Samozřejmě vás pojistíme i proti neschopnosti splácet, abyste byli schopni plnit závazky i v případě neočekávaných životních situací.

Sjednejte si hypoteční úvěr na míru

Účelový úvěr pro začínající zemědělce

Máte vlastní včelí úly nebo třeba ovocný sad a rádi byste své produkty vyráběli ve velkém? Zajímavý by pro vás mohl být Profi úvěr pro začínající zemědělce.

Hlavní výhody účelového úvěru pro zemědělce:

  • Nemusíte dokládat historii podnikání ani účetní výkazy
  • Půjčíme vám větší obnos i bez zajištění
  • Pojistíme vás proti neschopnosti splácet
  • Splácet můžete až 5 let

Sjednejte si úvěr pro začínající zemědělce

Leasing na vybavení pro vaše podnikání

Pokud se vám bude dařit tak, že to bude chtít další zařízení nebo techniku, můžete si zažádat o leasing na nové i použité stroje, zařízení nebo techniku. Peníze můžete čerpat v českých korunách i eurech a můžete si vybrat mezi pravidelným a nepravidelným splácením.

Leasingové splátky fungují na principu hrazení z výnosů investic. Struktura je přizpůsobena vašemu individuálnímu cashflow – zatímco při klasické koupi se platí za dobu užívání předmětu leasingu předem.

Sjednejte si leasing