• Články
  • Kdy se vyplatí mít účet v dolarech

Kdy se vyplatí mít účet v dolarech

Účet v dolarech se vyplatí při dlouhodobých nebo častých cestách do Spojených států nebo jiných zemí, kde se platí dolarem. Při posílání peněz, výběrech hotovosti z bankomatu nebo placením kartou v cizině uvidíte své transakce v dolarech a nemusíte si nic přepočítávat. Dolarový účet se hodí každému, kdo nakupuje na zahraničních e-shopech a nechce řešit kurzy měn. V Komerčce si dolarový účet můžete založit v rámci multiměnového účtu.

Účet v dolarech v rámci multiměnového účtu

Účty v cizí měně mají řadu výhod. Pokud si například založíte dolarový účet kvůli cestám do USA, vidíte v pohybech na účtu provedené platby rovnou v dolarech. Stejně tak při výběru z bankomatu v USA se z účtu odečtou rovnou dolary. Účet v dolarech se hodí nejen na cestách do zahraničí, ale třeba i pro nákupy na zahraničních e-shopech. Nemusíte si neustále přepočítávat, kolik co stojí a na účtu rovnou vidíte pohyby v dolarech.

Účet v dolarech si dnes založíte u většiny bank. V Komerční bance si ho můžete zřídit v rámci multiměnového účtu.

S multiměnovým účtem, který je součástí našich tarifů, můžete v rámci jednoho účtu přepínat až mezi 15 měnami (včetně českých korun) podle vašich potřeb. Multiměnový účet získáte automaticky při sjednání jakéhokoli z našich placených tarifů.

Účet v dolarech pro mladé

Mít účet v USD se hodí například, když jedete studovat do Spojených států nebo nebo jste si tam zajistili pracovní pobyt spojený s cestováním. V těchto případech, kdy v cizině strávíte více času, vám může být neustálý převod měn na obtíž. Nabízí se tedy založit si účet v dolarech.

Pro získání multiměnového účtu si stačí založit jakýkoli z našich placených tarifů. Pokud vám ještě nebylo 26 let, získáte tarif Standard zcela zdarma nebo tarif Komfort s 50% slevou.

Poradíme vám