800 521 521  Zavoláme Vám

Hlavní stránka  O bance  Tiskové centrum  Tiskové zprávy  Archiv 2005  Nejlepší umělci budou ohodnoceni Cenou Komerční banky

Nejlepší umělci budou ohodnoceni Cenou Komerční banky

Všechny tiskové zprávy

Středa, 4. 5. 2005

Praha, 4. květen 2005 – Komerční banka a Národní divadlo dnes podepsaly novou smlouvu o spolupráci a na další tři roky tak stvrdily vzájemnou partnerskou spolupráci.

Tato nová smlouva přináší dva nové významné prvky v oblasti spolupráce KB a ND.

Tím prvním je Cena Komerční banky, která bude udělena za nejlepší výkon v sezóně v žánrech balet, činohra a opera. Porota bude poprvé rozhodovat v sezóně 2005/2006. Komerční banka věnuje každému oceněnému umělci finanční dar ve výši 100 000 Kč a umělecké ztvárnění této ceny.

9-ti členná porota, pod vedením čestného předsedy, Alexise Juana, bude hodnotit premiérové výkony interpretů. "Mám možnost sledovat skvělé výkony umělců Národního divadla již třetí sezónu a jsem velmi rád, že KB může i díky této ceně podpořit jejich úsilí a talent" uvedl předseda představenstva a generální ředitel KB Alexis Juan.

Další významnou novinkou, kterou nová smlouva mezi KB a ND přináší, je exkluzivní představení ND v regionech.

Poprvé tak budou mít diváci Mahenova divadla v Brně možnost shlédnout v září letošního roku představení Lakomec a na jaře příštího roku Národní divadlo odehraje pro plzeňské diváky představení Sluha dvou pánů.
Národní divadlo připraví tato představení výhradně v rámci smlouvy s KB.

Seznam porotců Ceny Komerční banky v Národním divadle

Alexis Juan
čestný předseda poroty, předseda představenstva a generální ředitel KB
Soňa Červená
operní pěvkyně
akad. arch. Daniel Dvořák
ředitel Národního divadla
Vlastimil Harapes
baletní mistr, choreograf, herec
Prof. PhDr. Martin Hilský
překladatel, esejista, profesor Karlovy Univerzity v Praze
Prof. MUDr. Josef Koutecký, DrSc.
profesor Kliniky dětské hematologie a onkologie 2. lékařské fakulty UK v Praze a Fakultní nemocnice v Motole, děkan 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze
Ing. Zdeněk Novák
1. náměstek ministra kultury ČR
Ing. Jitka Pantůčková
výkonná ředitelka pro provoz, členka výboru ředitelů KB
Ing. Peter Palečka
člen představenstva a výkonný ředitel, Corporate Secretary KB
Petr Polívka
ředitel Symfonického orchestru Hl. města Prahy FOK

Komerční banka je třetí největší bankou v České republice podle velikosti aktiv, která poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. 7 600 zaměstnanců Komerční banky obsluhuje více než 1 421 000 klientů, kteří mohu využít rozsáhlé sítě 337 obchodních míst v celé republice. KB provozuje 568 bankomatů a více než 700 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

Komerční banka byla v roce 2004 zvolena "Bankou roku". KB je součástí skupiny Société Générale, která je pátou největší bankovní skupinou v eurozóně a na 90 000 jejích zaměstnanců obsluhuje téměř 16 miliónů klientů na celém světě.

Hlavní navigace