• Vše o KB
  • Novinky
  • Zaměstnanci skupiny Komerční banky přispějí na SOS dětské vesničky na Haiti

Zaměstnanci skupiny Komerční banky přispějí na SOS dětské vesničky na Haiti

Zaměstnanci skupiny Komerční banky vybrali na speciálním účtu Nadace KB Jistota celkem 187 197,22 korun. Správní rada Nadace rozhodla včera o doplnění částky na 250 000 korun a o použití příspěvku na obnovu dětských SOS vesniček na Haiti.

4. 4. 2010 10:00
Témata

Dvě SOS dětské vesničky, dvě školy, dalších 8 zařízení pro děti, desítky komunitních center a další zařízení po celé zemi mohou pomoci až čtyřiceti tisícům dětí a jejich rodinným příslušníkům.

"S pomocí SOS vesničkám máme velmi dobré zkušenosti z České republiky. Pro tuto volbu se vyjádřila také většina zaměstnanců, kteří příspěvek na obnovu poničeného Haiti poskytli. Volba pro SOS vesničky byla tedy vcelku jednoznačná."

Jaroslav Říšský, předseda správní rady Nadace Jistota

Škola Hermanna Gmeinera při SOS dětské vesničce v Santo dočasně ubytovává 290 dětí, které přišly při zemětřesení o rodiče nebo se v chaosu po katastrofě ztratily. Přibližně 100 dalších dětí má být přijato v nejbližších dnech. Od 30. ledna se SOS dětské vesničky starají také o 33 dětí, které se staly obětí pokusu o únos do USA k adopci. Hnutí SOS dětské vesničky všem dětem aktivně hledá jejich rodiče nebo příbuzné. Usiluje přitom o setrvání dětí v jejich vlasti, případně poskytne či se pokusí vyhledat alternativní péči primárně přímo na Haiti.

Dar zaměstnanců skupiny Komerční banky pomůže především při zabezpečení přístřeší pro opuštěné děti v obou SOS dětských vesničkách na Haiti, při opravě poničené infrastruktury dětské vesničky v Santo, při výstavbě další nové SOS dětské vesničky na Haiti a při zajištění jídla, vody a léků pro obyvatele vesniček.

Komerční banka je součástí celosvětové skupiny Société Générale. Mimo příspěvek Nadace KB Jistota, skupina Société Générale se rozhodla prostřednictvím humanitárních organizací působících na Haiti poskytnout lidem postiženým tímto zemětřesením jeden milion eur.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 815 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje více než 2,7 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 398 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 685 bankomatů. Více než 984 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 163 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 30 miliónů individuálních klientů.