Klienti KB výrazně zvýšili objem zahraničních transakcí kartami

V Praze, 1. září 2016 – Za posledních pět let stoupl objem zahraničních transakcí provedených platebními kartami Komerční banky během letních měsíců o 60 %. Sedm z deseti bankomatů, kde klienti KB nejčastěji vybírají hotovost mimo ČR, je v Chorvatsku. Největší jednorázová platba kartou Komerční banky se uskutečnila ve Francii v objemu 567 tisíc Kč.

Obliba platebních karet Komerční banky (KB) neustále roste. Za posledních pět let stoupl objem zahraničních transakcí provedených debetními a kreditními platebními kartami Komerční banky během letních měsíců o 60 %, počet transakcí pak dokonce o více než 80 %. První tři příčky s největším počtem plateb obsadily internetové servery, a to itunes.com (72 tisíc transakcí; Lucembursko), eznamka.sk (56 tisíc; Slovensko – nákup dálniční známky) a aliexpress.com (55 tisíc; Velká Británie). Nejvyšší zahraniční jednorázová platba kartou Komerční banky se uskutečnila ve Francii v objemu 567 tisíc Kč.

„Klienti Komerční banky stále častěji využívají karty k platbám přes internet. Všechny naše karty jsou totiž automaticky a bezplatně zabezpečeny technologií 3D Secure, která zásadním způsobem zvyšuje bezpečnost použití platebních karet při platbách na internetu u obchodníků, kteří tuto technologii podporují,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Transakční a platební služby KB.

Zahraniční výběry z bankomatů kopírují nejoblíbenější dovolenkové destinace. Sedm z deseti bankomatů, kde klienti KB nejčastěji vybírají hotovost mimo ČR, je v Chorvatsku (nejčastěji Baška Voda, Omiš a Biograd na Moru).

Země s největším užitím karet Komerční banky
(terminály, internet, výběr ATM – podle světadílů)

Evropa Asie Afrika Severní Amerika Jižní Amerika Austrálie a Oceánie
1 Česko Čína Jihoafrická republika Spojené státy americké Brazílie Austrálie