Společnost SGEF za 20 let podpořila české a slovenské firmy 144 miliardami korun

V Praze, 11. srpen 2016 – Společnost Société Générale Equipment Finance (SGEF), která dlouhodobě patří mezi největší leasingové firmy na tuzemském trhu, letos slaví 20. výročí svého působení v České republice. Během této doby získala více než devět tisíc klientů, kterým poskytla leasingové a úvěrové produkty na 77 tisíc předmětů v objemu přes 144 miliard korun. V prvním pololetí letošního roku poskytla financování v objemu 5,5 miliardy Kč, což je jeden z nejlepších výsledků v historii SGEF.

V prvním pololetí letošního roku dosáhl financovaný objem 5,5 miliardy Kč, což představuje v meziročním srovnání šestiprocentní nárůst. Největší dynamiku zaznamenal sektor stavebnictví, kde SGEF poskytl financování v objemu 659 milionů Kč (+ 51 %). Objem financování zemědělské techniky vzrostl o 29 % na 551 milionů Kč a dopravní techniky o 19 % na 2,8 miliardy Kč. Z pohledu produktů měli klienti v prvním pololetí velký zájem o operativní leasing, což se projevilo jeho nárůstem o 89 %. Naopak objem poskytnutých úvěrů poklesl o 23 % (důvodem je pozastavení dotačních programů ve strojírenství).

„Dvacetileté výročí je sice vhodnou příležitostí pro bilancování, SGEF však žije především budoucností. Těší nás zejména prohlubující se spolupráce s Komerční bankou ve všech klientských segmentech. Budeme kontinuálně rozvíjet síť našich obchodních partnerů mezi výrobci a distributory ve vybraných oblastech. Klientům chceme i nadále poskytovat zvýhodněné financování, podporované evropskými rozvojovými institucemi a českými fondy. Zjednodušování našich interních procesů a jejich digitalizace nám umožňují poskytovat naše služby rychleji, jednodušeji a přitom profesionálně,“ uvedl Reinhold Knödl, generální ředitel Société Générale Equipment Finance v České a Slovenské republice.

Za dobu svého působení v ČR uzavřel SGEF 51 tisíc smluv a financoval více než 77 tisíc předmětů. První tři financované komodity byly - Volkswagen Passat, hydraulické rypadlo Hyundai a minilab FUJI. Nejdražším jednotlivým financovaným předmětem se stalo letadlo Gulfstream G550 (850 milionů Kč). Mezi zajímavosti patří například financování plovoucí restaurace, seismografu nebo přístroje na zmrazování tukových buněk.

V současné době máme 127 stálých zaměstnanců, více než tři tisíce klientů s aktivní smlouvou. V loňském roce jsme poskytli financování v objemu 11,5 miliardy Kč, což je druhý nejlepší výsledek v historii společnosti,“ doplnil Reinhold Knödl. Na relevantním trhu financování firemních investic SGEF patří dlouhodobě mezi první tři společnosti.