Společnost SGEF za 20 let podpořila české a slovenské firmy 144 miliardami korun

V Praze, 11. srpen 2016 – Společnost Société Générale Equipment Finance (SGEF), která dlouhodobě patří mezi největší leasingové firmy na tuzemském trhu, letos slaví 20. výročí svého působení v České republice. Během této doby získala více než devět tisíc klientů, kterým poskytla leasingové a úvěrové produkty na 77 tisíc předmětů v objemu přes 144 miliard korun. V prvním pololetí letošního roku poskytla financování v objemu 5,5 miliardy Kč, což je jeden z nejlepších výsledků v historii SGEF.

V prvním pololetí letošního roku dosáhl financovaný objem 5,5 miliardy Kč, což představuje v meziročním srovnání šestiprocentní nárůst. Největší dynamiku zaznamenal sektor stavebnictví, kde SGEF poskytl financování v objemu 659 milionů Kč (+ 51 %). Objem financování zemědělské techniky vzrostl o 29 % na 551 milionů Kč a dopravní techniky o 19 % na 2,8 miliardy Kč. Z pohledu produktů měli klienti v prvním pololetí velký zájem o operativní leasing, což se projevilo jeho nárůstem o 89 %. Naopak objem poskytnutých úvěrů poklesl o 23 % (důvodem je pozastavení dotačních programů ve strojírenství).

„Dvacetileté výročí je sice vhodnou příležitostí pro bilancování, SGEF však žije především budoucností. Těší nás zejména prohlubující se spolupráce s Komerční bankou ve všech klientských segmentech. Budeme kontinuálně rozvíjet síť našich obchodních partnerů mezi výrobci a distributory ve vybraných oblastech. Klientům chceme i nadále poskytovat zvýhodněné financování, podporované evropskými rozvojovými institucemi a českými fondy. Zjednodušování našich interních procesů a jejich digitalizace nám umožňují poskytovat naše služby rychleji, jednodušeji a přitom profesionálně,“ uvedl Reinhold Knödl, generální ředitel Société Générale Equipment Finance v České a Slovenské republice.

Za dobu svého působení v ČR uzavřel SGEF 51 tisíc smluv a financoval více než 77 tisíc předmětů. První tři financované komodity byly - Volkswagen Passat, hydraulické rypadlo Hyundai a minilab FUJI. Nejdražším jednotlivým financovaným předmětem se stalo letadlo Gulfstream G550 (850 milionů Kč). Mezi zajímavosti patří například financování plovoucí restaurace, seismografu nebo přístroje na zmrazování tukových buněk.

„V současné době máme 127 stálých zaměstnanců, více než tři tisíce klientů s aktivní smlouvou. V loňském roce jsme poskytli financování v objemu 11,5 miliardy Kč, což je druhý nejlepší výsledek v historii společnosti,“ doplnil Reinhold Knödl. Na relevantním trhu financování firemních investic SGEF patří dlouhodobě mezi první tři společnosti.