Elektronický zámek na sportovní vybavení Pealock ovládnul soutěž Nastartujte se

Již žádné ukradené kolo, lyže nebo jakékoli jiné sportovní vybavení. Nejenom to ochrání před nenechavci český elektronický zámek Pealock. Tento inovativní výrobek se po právu stal vítězem letošního ročníku soutěže Nastartujte se, grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro začínající podnikatele. Odborná porota v již osmém ročníku vybírala nejlepší projekty z 65 přihlášených podnikatelských záměrů.

16. 12. 2020 10:00

„Těší nás, že začínající podnikatelé i v tomto roce projevili velký zájem o program Nastartujte se. Jsme totiž přesvědčeni, že nyní, více než kdy jindy, je potřeba podporovat lidi, kteří najdou odvahu rozjet vlastní byznys. Doufáme, že o tvůrcích vítězných projektů ještě mnoho uslyšíme a budeme je moci i nadále podporovat v jejich rozvoji.“

Jan Kubálek, manažer pro strategii retailového bankovnictví v Komerční bance

„Všichni jsme dobří v tom, něco začít, ale málokdo z nás to dokáže také dokončit. Příčinou neúspěchu číslo jedna u začínajících podnikatelů je zvyk vzdávat se, když začne jít do tuhého. Soutěžící v Nastartujte však prokázali vytrvalost a dostatečné ambice mířit nad průměr, a to je výborná zpráva.“

Eva Svobodová, generální ředitelka AMSP ČR

Za vítězným Pealockem se na druhém místě umístil projekt VR Education, který se primárně zaměřuje na virtuální a online školení zaměstnanců. Bronz patří venkovní hře Nachozeno (bez digi technologií), která hráče provází po známých místech, seznamuje je se zajímavostmi a motivuje k plnění různých úloh.

Projektem s největším počtem hlasů od fanoušků, a tím pádem vítězem E15 Ceny veřejnosti, je projekt Františka Petroviče Výroba flašinetů – ateliér Petrov. Ten kombinuje tradiční řemeslo s moderní technologií. Výsledkem je jak mechanický, tak elektronický flašinet.

Své projekty do osmého ročníku Nastartujte se mohli účastníci přihlásit v období od 4. května do 7. září 2020. Podmínky, tedy podnikatelský účet u Komerční banky a IČ staré maximálně dvacet čtyři měsíců, splnilo 65 projektů, o jeden více než loni. Jejich představitelé se tak utkali o hlavní výhru 300 000 Kč a dále o služby partnerů v hodnotě 217 500 Kč. Na českém trhu je to nejvyšší výhra, kterou mohou začínající podnikatelé získat. Celková hodnota výher je více než 1 milion Kč.

Více detailů o soutěži naleznete na www.nastartujtese.cz.

Pavel Zúbek
Komunikace KB