Zavoral a Nevoralová nastupují do týmu komunikace Komerční banky

Od 1. prosince 2022 je novým šéfem externí a interní komunikace Komerční banky Tomáš Zavoral. Šárka Nevoralová je novou tiskovou mluvčí Skupiny KB.

1. 12. 2022 13:00

Tým komunikace Skupiny Komerční banky pod vedení Hany Kovářové je od začátku prosince ve zcela novém uspořádání a složení.

Tým Communication & Sustainibility povede Tomáš Zavoral, který má více než dvacetileté zkušenosti v oblasti PR a komunikace zejména ve světě financí a bankovnictví. Novou tiskovou mluvčí Skupiny KB je Šárka Nevoralová, která doteď pracovala na pozici Internal communication and Sustainibility manager KB. Do gesce Tomáše Zavorala bude spadat jak externí a interní komunikace, tak společenská zodpovědnost a udržitelnost. Šárka Nevoralová bude zodpovědná za externí komunikaci a kontakt s novináři. Dosavadní šéf komunikace a tiskový mluvčí Pavel Zúbek se posouvá na interní expertní skupinovou roli v oblasti transformace a komunikace. Michal Teuber i nadále zůstává členem týmu komunikace KB.

Tomáš Zavoral vystudoval Fakultu strojního inženýrství VUT v Brně. Profesní kariéru zahájil v roce 2003 v Českém rozhlase jako marketingový a PR manažer, poté od března 2007 působil tři roky jako tiskový mluvčí DIRECT pojišťovny. V roce 2010 přešel do České pojišťovny, kde pracoval čtyři roky jako tiskový mluvčí a později také jako ředitel odboru komunikace se zodpovědností za veškerou interní a externí komunikaci pojišťovny. Od dubna 2015 do června 2020 zastával pozici ředitele komunikace Raiffeisenbank. Poslední dva roky pak pracoval v PR agentuře Crest Communications, kde měl z pozice člena správní rady na starost klienty z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví či investic.

Šárka Nevoralová je ve Skupině Komerční banky od začátku roku 2020, kdy vedla externí a interní komunikaci Modré pyramidy a zároveň byla tiskovou mluvčí stavení spořitelny. V únoru 2022 přešla na pozici Internal communication and Sustainability Manager. Předtím pracovala v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), kde od roku 2017 působila jako tisková mluvčí. Šárka má přes deset let zkušeností s externí i interní komunikací. Pracovala v oddělení komunikace Úřadu vlády ČR, v České televizi či v agentuře Ogilvy PR nebo CONPRO. Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, obor mediální studia.

Tomáš Zavoral, tomas_zavoral@kb.cz, tel.: 731 493 296

Šárka Nevoralová, sarka_nevoralova@kb.cz, tel.: 734 236 325