Komerční banka uzavřela smlouvu o dlouhodobém financování v objemu 80 mil. Kč s významným zpracovatelem masa a výrobcem uzenin ZŘUD. Investice směruje do modernizace a rozvoje produktivity stávajících čtyř výrobních jednotek.

Skupina ZŘUD je významným stabilizovaným zpracovatelem masa a výrobcem uzenin, která postupně zvyšuje svůj podíl na trhu v rámci České republiky. Filozofií skupiny není růst prostřednictvím rozšiřování dalších výrobních kapacit, nýbrž orientace na špičkovou uzenářskou výrobu, která probíhá pod přísným veterinárním dohledem. Tyto technologické postupy vyžadují přísný výběr kvalitních základních surovin a vysokou úroveň hygieny a sanitace provozu.

Poznámky:

Akciovou společnost ZŘUD, jež má v západních Čechách velmi silné zastoupení, tvoří výrobní vertikála, ke které náleží plemenářská organizace Reprogen a.s. Planá nad Lužnicí Statek Dalovice a.s. se svou výrobou vepřového masa, Odeřský statek s.r.o., který je důležitým pěstitelem obilovin a technologických plodin a Šumavský statek Dlouhá Ves s.r.o. zaměřený na chov skotu a rostlinnou výrobu. Skupinu podniků sdružených v této akciové společnosti uzavírají zpracovatelské podniky, distributoři masa a masných výrobků - Masokombinát Polička s.r.o., ZŘUD - Masokombinát Písek CZ, a.s., Masný průmysl Cheb a.s., Masozávod Krahulčí a.s. a servisní podnik Řezpof s.r.o. Plzeň. Akciová společnost ZŘUD vychází z tradice Západočeského řeznického a uzenářského družstva, které v západočeském regionu působilo do znárodnění v roce 1949. Obchodní jméno ZŘUD však vyjadřuje ve zkratce okruhy poradenské činnosti: zemědělství, řeznictví, uzenářství, distribuce.