Komerční banka představuje řadu zajímavých novinek v oblasti hypoték doprovázených snížením úrokových sazeb

Komerční banka nově nabízí možnost předčasného splacení Flexibilní hypotéky zdarma, připravila zajímavou inovaci svých hypotečních úvěrů na výstavbu a zároveň snížila s účinností od 30. srpna 2010 minimální úrokovou sazbu hypotečních úvěrů na 3,95 %.

Významnou změnou je zavedení předčasného splacení části Flexibilní hypotéky. U úvěrů uzavřených po 30. 8. 2010 je dosavadní volitelné navýšení splátky nahrazeno možností uhradit mimořádnou splátku až 20 % z původní výše hypotečního úvěru zdarma. Tuto splátku je možné uhradit vždy po uhrazení 12 měsíčních splátek od uzavření smlouvy.

V rámci aktuálních změn v průběhu září 2010 reaguje Komerční banka také na potřeby klientů, kteří využijí úvěry na výstavbu.

„Čerpat hypotéku bude možné na běžný účet klienta, klient nemusí dokládat faktury a limit pro toto zálohové čerpání je až pět milionů korun“, uvedla Monika Truchliková, zástupkyně výkonného ředitele pro marketing a business development Komerční banky.

Produktové inovace jsou doprovázeny akční nabídkou atraktivních úrokových  sazeb. V rámci této nabídky se minimální sazba snižuje na 3,95 % p.a. a vztahuje se na hypotéky s tříletou fixací, o kterou požádají klienti v období od 30. 8. 2010 do 30. 9. 2010. Volbou akční nabídky právě u tříleté fixace úrokové sazby vychází KB vstříc potřebám řady klientů, kteří považují tuto dobu fixace za optimální z hlediska aktuální situace na finančních trzích. K podpisu smlouvy v rámci akční nabídky úvěrů musí dojít do 12. listopadu 2010.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 624 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 2,7 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 395 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 676 bankomatů.  Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá 989 000 klientů.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je  jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 157 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 32 miliónů individuálních klientů.