Komerční banka spustila na webu Investiční kalkulačku

Komerční banka spustila na svých internetových stránkách Investiční kalkulačku. Aplikace, která je veřejně dostupná na stránkách www.kb.cz, pomůže spotřebitelům vyhnout se základním chybám při investování a spoření. Z hlediska komplexnosti je Investiční kalkulačka KB unikátní aplikací na českém webu.

Přibližně 90 % depozit uložených v Komerční bance má splatnost 1 rok a kratší. Podle dostupných informací by přitom klienti mohli využít nástroje s delším investičním horizontem a získat tak často znatelně vyšší výnos. Řada klientů navíc spoří nebo investuje bez základních znalostí o rozložení rizika, bez konkrétních cílů či znalosti konkrétních investičních produktů.

Jako vůbec první banka na českém trhu proto Komerční banka spustila na svých internetových stránkách Investiční kalkulačku - jednoduchou aplikaci, která po zadání základních vstupních dat navrhne portfolio investičních a spořících produktů, které respektují vztah klienta k riziku, jeho finanční možnosti i investiční horizont. Investiční kalkulačka dokáže zohlednit i fakt, zda již některé instrumenty zadavatel údajů používá a v jaké míře.

Návrh generovaný Investiční kalkulačkou obsahuje soupis jednorázových, ale i pravidelných investicí vhodných pro klienta na základě jím zadaných údajů a parametrů. Investiční kalkulačka vybírá vhodné investice z celé palety investičních i spořících produktů v nabídce KB. Aplikace umožní také spočítat si, jaký objem prostředků klient naspoří v různých časových horizontech nebo například do doby odchodu do penze. Návrh investičních produktů od Investiční kalkulačky maximálně zohledňuje také využití benefitů, jako jsou státní podpora nebo různá daňová zvýhodnění.

"Investiční kalkulačka dá návštěvníkům stránek www.kb.cz první návrh, jak své portfolio úspor a investic sestavit. Nezastoupí ovšem roli zkušeného investičního poradce, který přidá k návrhu důležitý pohled zkušeného odborníka," uvedl Radko Belada, vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví KB.

Proto lze přímo v aplikaci Investiční kalkulačky zanechat telefonní číslo, na kterém kontaktuje klienta bankovní poradce a sjedná s ním schůzku, kde celý finanční plán osobně proberou a upraví podle dalších detailních informací.

Investiční kalkulačka KB je veřejně dostupná na internetových stránkách www.kb.cz. Své investice tak mohou s návrhem KB porovnat a případně upravit jak klienti banky, tak i ostatní spotřebitelé.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 815 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje více než 2,7 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 398 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 685 bankomatů. Více než 984 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 163 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 30 miliónů individuálních klientů.