Komerční pojišťovna potvrdila ve 2. čtvrtletí 2010 pozici druhé nejvýznamnější pojišťovny na trhu životního pojištění

Obchodní výsledky Komerční pojišťovny za 1. pololetí 2010 potvrzují rostoucí zájem klientů o jednorázové vklady do životního pojištění. Předepsané pojistné v životním pojištění vzrostlo meziročně o 180 % na 5,16 miliardy korun. Komerční pojišťovna tak s tržním podílem 15,1 % obhájila svoji druhou pozici na trhu životního pojištění.

„V průběhu finanční krize, kdy se klienti obávali rizikových investic, výrazně vzrostl zájem o garantované produkty. Na tyto změny klientských potřeb a preferencí jsme dokázali flexibilně reagovat nabídkou pojistných produktů s garantovaným zhodnocením. Ta je v době nestability finančních trhů pro české spotřebitele velmi atraktivní“, uvedl Stéphane Corbet, člen představenstva Komerční pojišťovny.

Klíčové produkty Komerční pojišťovny – investiční pojištění Vital Invest a životní pojištění Vital Premium – zajišťují klientům nadstandardní zhodnocení, které v loňském roce činilo 3,5 % p. a. a 3,6 % p. a. I pro rok 2010 garantuje Komerční pojišťovna minimální zhodnocení v atraktivní výši 3 %, resp. 3,1 % p.a., přičemž celkové zhodnocení za rok 2010 může být vyšší, než minimálně garantované, v závislosti na dosažených hospodářských výsledcích pojišťovny.

„Zejména díky těmto dvěma produktům potvrdila Komerční pojišťovna skvělé výsledky z 1. čtvrtletí na poli životního pojištění a nadále zůstává zajímavou příležitostí pro zhodnocení prostředků klientů,“ doplnil Stéphane Corbet.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 659 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje více než 2,7 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 398 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 688 bankomatů. Téměř 985 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 157 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 32 miliónů individuálních klientů.