Nepotřebné autolékárničky od zaměstnanců Skupiny KB pomohou obyvatelům keňského střediska Itibo

Sběr použitých autolékárniček mezi zaměstnanci Skupiny KB se stal jedním z historicky nejúspěšnějších projektů organizovaných s cílem zapojit zaměstnance do projektů společenské odpovědnosti. V průběhu 1. čtvrtletí letošního roku odevzdali zaměstnanci do sbírky více než 550 kusů autolékárniček, jejichž využitelný obsah pomůže klientům humanitárního zdravotnického střediska Itibo v Keni.

Nepotřebné autolékárničky sbírali zaměstnanci Skupiny KB v rámci projektu organizovaného humanitární organizací Adra. Do nemocnice v Keni putují z vysloužilých lékárniček především chirurgické rukavice, obinadla, gázové čtverce, náplasti a trojcípé šátky.

„Využití obsahu autolékárniček k prospěšným účelům je skvělý nápad. Zdravotnický materiál, který by jinak skončil nejspíš na smetišti, pomůže v Africe při ošetřování nemocných a zraněných. Pomoci a osobního nasazení zaměstnanců Skupiny KB si proto velmi vážím,“ uvedl Henri Bonnet, generální ředitel Komerční banky.

Zdravotní středisko s porodnicí v Itibo je jediným zdravotnickým zařízením v keňské oblasti Nyamira. Zajišťuje zdravotní péči pro přibližně 200 tisíc lidí, kteří sem přicházejí i z velmi vzdálených míst. Díky podpoře z České republiky prochází areál zásadní rekonstrukcí. V zařízení působí již několik let čeští lékaři a zdravotnický personál a na stážích se již poněkolikáté vyměnili medici z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Charitativní projekty tvoří významnou součást aktivit Komerční banky. Prostřednictvím Nadace KB Jistota přispívá banka a její zaměstnanci na celou řadu charitativních projektů – v oblasti rozvoje občanské společnosti, podpory vzdělávání, podpory projektů zdravotně-sociálního charakteru i v projektech na ochranu životního prostředí.  Nadace KB Jistota patří podle žebříčku Fóra dárců pravidelně mezi deset největších firemních nadací v České republice.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 619 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 2,5 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 395 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 677 bankomatů. Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá více než 1 milion klientů. KB je součástí skupiny Société Générale.