ASZ ČR se každý rok věnuje jednomu z palčivých témat českého zemědělství. Po propagaci rodinných farem, ochraně půdy a vody přichází letos na řadu podpora domácích potravin. Kromě Komerční banky se do připravovaných akcí zapojí i celosvětově známé sdružení Slow Food. Tato organizace si klade za cíl naučit lidi vážit si „kultury stolu“, chránit a vychutnávat si místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků a rychle se rozvíjející „kultury Fast Food“.
Selské slavnosti na téma „Dobré a poctivé z pole na talíř“ a další doprovodné akce budou zaměřeny více na širokou veřejnost. Vystoupí na nich v rámci „školy chutí“ i VIP hosté z řad herců a známí šéfkuchaři. Cílem celého projektu je propagovat sedláky, jejich výrobky, zdravý životní styl a zdravé potraviny včetně způsobů jejich zpracování.