Objem zahraničních transakcí kartami Komerční banky výrazně roste

• V minulém roce stoupnul objem transakcí provedených platebními kartami Komerční banky (KB) mimo hranice ČR během letních měsíců (červen až srpen 2017) o desetinu na téměř 3,5 miliardy Kč (platby u obchodníků a výběry z bankomatů);
  • Platby kartami na zahraničních e-shopech vzrostly ve stejném období dokonce o třetinu na více než 1,5 miliardy Kč;
  • Největší jednorázová transakce kartou Komerční banky se uskutečnila v Miami (USA) v objemu přes 2,2 milionu Kč.

Obliba platebních karet Komerční banky (KB) neustále roste. V minulém roce dosáhl objem zahraničních transakcí provedených debetními a kreditními kartami Komerční banky během letních měsíců, tedy od června do srpna 2017, více než pět miliard korun. V těchto transakcích jsou zahrnuty platby u obchodníků, výběry z bankomatů a nákupy na zahraničních e-shopech. Meziročně došlo k nárůstu o více než 15 %.

„Největší nárůst, téměř třetinový, jsme zaznamenali u plateb našimi kartami na zahraničních internetových obchodech. Jedním z hlavních důvodů je důvěra našich klientů ve vysoké zabezpečení plateb jakoukoli kartou KB přes internet. Všechny naše karty jsou totiž automaticky a bezplatně zabezpečeny technologií 3D Secure, která zásadním způsobem zvyšuje bezpečnost použití platebních karet při platbách na internetu u obchodníků, kteří tuto technologii podporují,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Transakční a platební služby KB.

První dvě příčky s největší jednorázovou transakcí obsadilo americké Miami, kde se uskutečnily platby v objemu 2,2 a 1,2 milionu Kč. Zahraniční výběry z bankomatů kopírují nejoblíbenější dovolenkové destinace, tedy Chorvatsko a Slovensko.

Nejčastěji používané bankomaty - léto 2017

Primorsko Bulharsko