Budovu Komerční banky v centru prahy získal německý investor Commerz Real Investmentgesellschaft MBH

Všechny tiskové zprávy Čtvrtek, 2. 3. 2017

V Praze, 2. březen 2017 – Budovu Komerční banky (KB) v centru Prahy v ulici Na Příkopě 33 získala německá investiční společnost Commerz Real Investmentgesellschaft mbH (Commerz Real) do portfolia svého fondu hausInvest. Pobočka Komerční banky zůstane v budově Na Příkopě 33 zachována.

Německá investiční společnost a správce aktiv Commerz Real je novým majitelem budovy Komerční banky v centru Prahy (Na Příkopě 33). Commerz Real začlení budovu do portfolia svého otevřeného realitního fondu hausInvest, který od roku 1972 investuje do široké škály nemovitostí diverzifikovaných v mnoha zemích, lokalitách a s různým typem využití. Památkově chráněný objekt bude po pečlivé přípravě rekonstruován ve spolupráci s mezinárodní developerskou společností S+B Gruppe AG se sídlem v Rakousku, která má rozsáhlé zkušenosti s renovací historických budov v mnoha evropských městech - například v Praze, Vídni, Bukurešti a Varšavě. Prodej nemovitosti s užitnou plochou o rozloze 16 000 m2 zprostředkovala realitní společnost Knight Frank.

S výsledkem prodeje centrály Komerční banky jsme velice spokojeni. Památkově chráněnou budovu z roku 1929 postavenou podle návrhu významných evropských architektů získal renomovaný a zkušený investor, který je zárukou citlivé rekonstrukce a dlouhodobého vlastnictví. Pro naše klienty se uzavřením transakce nic nemění, pobočka Komerční banky, na kterou jsou zvyklí, v centru Prahy dlouhodobě zůstane.“ uvedl Albert Le Dirac’h, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Transakce je v souladu s naší strategií investovat do komerčních nemovitostí s atraktivním výnosem v klíčových evropských lokalitách se silným ekonomickým potenciálem. Budova nabízí zajímavou možnost vytvořit hodnotu pro naše investory s využitím aktivní správy aktiva při změně účelu jeho využití,“ vysvětluje Mario Schüttauf, manažer fondu hausInvest.

Franz Paul Bauer, člen představenstva a akcionář S+B Gruppe AG dodal: „Přestavba a renovace jedné z krásných pražských historických budov v centru města je obrovskou příležitostí pro všechny zúčastněné. Spolupráce na tomto projektu posílila obchodní vztahy mezi renomovaným investičním fondem Commerz Real a S+B Gruppe AG. Dlouhodobé developerské know-how S+B Gruppe AG v hlavním městě České republiky je tím nejlepším předpokladem pro úspěšně dokončenou rekonstrukci této výjimečné budovy s příslibem skvělých zážitků pro její budoucí uživatele.

Komerční banka, která v současnosti využívá celou budovu, opustí kancelářské prostory do konce roku 2018. Zaměstnanci banky se přesunou do reprezentativní budovy na Václavském a do moderního administrativního centra ve Stodůlkách. Z pohledu klientů je zásadní, že i po uskutečnění prodeje včetně plánované rekonstrukce bude v této budově zachován provoz pobočky Komerční banky. Všechny služby, které KB poskytuje svým retailovým i korporátním klientům na tomto místě tak zůstanou dlouhodobě a nepřetržitě zachovány, a to včetně safesových schránek a bankomatů.

O Komerční bance:

KOMERČNÍ BANKA je jednou z nejefektivnějších, univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. KB obsluhuje 1,65 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 391 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 768 bankomatů. Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá více než 1,4 milionu klientů. KB je součástí skupiny Société Générale.

O Commerz Real AG:

COMMERZ REAL je dceřinou společností plně vlastněnou Commerzbank AG s vice než 40-letou zkušeností a přibližně 32 biliony euro aktiv pod správou. Společnost disponuje komplexním know-how při správě aktiv a široce strukturovanou expertízou při nabídce charakteristické škály fondových produktů zaměřených na hmotná aktiva a finanční řešení připravená na míru. Spektrum fondů zahrnuje otevřený realitní fond hausInvest, institucionální investiční produktya také účast na podnikatelských projektech v realitách, letectví, obnovitelných energiích a dopravě. V roli leasingové společnosti ze skupiny Commerzbank, Commerz Real nabízí na míru vytvořený leasing zařízení, leasingové koncepty společně s financováním realitních aktiv, nákladných zařízení a infrastrukturních projektů. www.commerzreal.com

O S+B Gruppe AG:

S+B Gruppe AG je mezinárodní developerská společnost působící ve Vídni, Praze, Bukurešti a Varšavě, která v pozici investora a generálního dodavatele realizovala v Evropě řadu různorodých projektů. Společnost řízená spolumajiteli panem Reinhardem Schertlerem a panem Alfredem Michaelem Beckem se specializuje na projekční činnost, development, construction management a marketing projektů kategorie AAA. Řada významných projektů je v současnosti ve výstavbě napříč střední a východní Evropou. Společnost vytvořila 1.000.000 m² využitelného prostoru s objemem investic ve výši 3 biliony euro. www.sb-gruppe.at