Komerční banka a AMSP ČR uzavřely smlouvu o spolupráci

Všechny tiskové zprávy Úterý, 11. 9. 2012

V Brně, 11. září 2012 – Komerční banka a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR dnes podepsaly smlouvu o spolupráci. Smlouva byla uzavřena v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu, na kterém se obě firmy prezentují.

Komerční banka (KB) a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) spolupracují více jak deset let. Od nově uzavřené smlouvy oba partneři očekávají další prohloubení vzájemného partnerství. KB se bude s AMSP ČR podílet na unikátních výzkumech podnikatelského prostředí, kterými AMSP ČR dlouhodobě mapuje názory malých a středních firem na aktuální dění. Komerční banka se rovněž stává partnerem Grantového programu asociace zaměřeného na vyhodnocování zajímavých podnikatelských plánů.

Věřím, že pokračující kooperace Komerční banky s asociací bude přínosem pro rozvoj českých firem a jejich konkurenceschopnosti na zahraničních trzích. Kromě jiného proto chceme, aby naše spolupráce přinášela českým firmám důležité informace z Evropské unie,“ uvedl Henri Bonnet, předseda představenstva a generální ředitel KB.

Banky, podnikatelé, státní správa a zaměstnanci jsou hlavními aktéry vytyčující podnikatelské prostředí, je tedy naší povinností s nimi celý systém vytvářet. Naše asociace dlouhodobě spolupracuje s většinou rozhodujících bank, snaží se být konstruktivním konzultantem jejich produktů. Z našich průzkumů vyplývá, že Komerční banka patří mezi firmami dlouhodobě mezi nejrespektovanější, proto prohloubení spolupráce velmi vítáme“ doplnil Karel Havlíček, předseda představenstva AMSP ČR.

V rámci podpisu smlouvy byl představen nový časopis asociace Trade News, jehož cílem je prezentovat úspěšné malé a střední firmy. Titul tak bude zdrojem podnikatelských příběhů, ekonomických a teritoriálních informací ze světa, ale i zpráv z akademické půdy. První číslo má premiéru právě na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

Kontakty pro média:

Ing. Monika Klucová, Ph.D., MBA, tisková mluvčí Komerční banky
tel.: 955 532 132, monika_klucova@kb.cz

Ing. Karel Havlíček, MBA, Ph.D., předseda představenstva AMSP ČR, generální ředitel holdingu SINDAT
tel. 731 126 001, havlicek@amsp.cz

Eva Svobodová, MBA, generální ředitelka AMSP ČR