Komerční banka zjednodušila Hypotéku na výstavbu a rekonstrukci – nevyžaduje faktury

Všechny tiskové zprávy Čtvrtek, 9. 4. 2015

V Praze, 9. duben 2015 – Komerční banka nevyžaduje u Hypotéky se zálohovým čerpáním dokládání faktur za stavební práce a materiál. Pro klienty banky se výrazně zjednoduší administrativa spojená s výstavbou nebo rekonstrukcí rodinného domu. Při sjednání hypotéky je potřeba předložit rozpočet.

• U Hypotéky se zálohovým čerpáním Komerční banka nevyžaduje dokládání faktur za stavební práce a nákup materiálu.
  • Tato hypotéka je vhodná například pro stavbu svépomocí, dřevostavby a montované domy.
  • Do konce dubna 2015 lze žádat o hypoteční úvěr s úrokovou sazbou od 1,99 % p.a. při fixaci úrokové sazby na 3-7 let
  • KB si v tomto období neúčtuje u Hypotéky Klasik s fixací úrokové sazby na 3 a více let poplatky za zpracování žádosti ani ocenění nemovitosti, klient tedy hned na začátku ušetří několik tisíc korun.

Komerční banka nevyžaduje u Hypotéky se zálohovým čerpáním dokládání faktur za stavební práce a materiál. Pro klienty banky se výrazně zjednoduší administrativa spojená s výstavbou nebo rekonstrukcí rodinného domu. Při sjednání hypotéky je potřeba předložit rozpočet. Finanční prostředky jsou následně uvolněny na účet klienta, a to jednorázově nebo postupně, podle jeho požadavků. Z poskytnutého úvěru se hradí materiál a dodavatelské služby. Účelové použití vyčerpaných prostředků klient prokazuje odhadci KB až po dokončení konkrétních prací.

„Tento typ hypotéky poskytuje Komerční banka až do 100 % budoucí hodnoty domu i pozemku a do výše pěti milionů Kč. Jde o optimální variantu při stavbě svépomocí nebo u montovaných staveb a dřevostaveb. Našim klientům doporučujeme využít stávajících historicky nejnižších úrokových sazeb a zvolit u své hypotéky delší období fixace úrokové sazby“ uvedl Patrice Begue, výkonný ředitel pro Marketing a Komunikaci KB.

Komerční banka aktuálně nabízí sazbu u Hypotečního úvěru Klasik od 1,99 %, navíc bez poplatků. Nabídka platí pro všechny žádosti podané do konce letošního dubna. Klienti jen na počátečních poplatcích ušetří minimálně 3 900 Kč. Navíc při průměrné výši hypotéky 1,6 milionu Kč a třicetileté splatnosti činí měsíční splátka jen 5 906 Kč měsíčně.

Díky výhodným úrokovým sazbám a bezkonkurenčnímu servisu při sjednání hypotéky Komerční banka výrazně zvyšuje svůj tržní podíl v oblasti financování bydlení. Portfolio hypoték Komerční banky vyrostlo ke konci roku 2014 meziročně o 9,3 % na 159,8 miliardy Kč.