SGEF potvrdila pozici jedničky ve financování dopravní techniky a výrazně posílila v oblasti financování zemědělců

Všechny tiskové zprávy Středa, 19. 9. 2012

V Praze, 19. září 2012 – Société Générale Equipment Finance potvrdila pozici jedničky na českém trhu ve financování dopravní techniky. Jen v prvním pololetí letošního roku poskytla v tomto segmentu financování v hodnotě 1,32 miliardy korun, což představuje necelých 20 % celého trhu. Díky spolupráci s Komerční bankou se společnosti daří i v oblasti financování zemědělské techniky, kde zvýšila svůj tržní podíl na 17 %.

Société Générale Equipment Finance patří tradičně k nejsilnějším společnostem na trhu v oblasti financování dopravní techniky, strojírenských a průmyslových zařízení. V prvním pololetí 2012 poskytla klientům v České republice a na Slovensko financování v celkovém objemu přesahujícím 3,8 miliardy korun.

Díky dlouhodobé spolupráci s klienty jsme dokázali na mírně klesajícím trhu dosáhnout dobré výsledky. Zúročili jsme dlouhodobou vedoucí pozici ve financování dopravní techniky a s akční nabídkou pro financování zemědělské techniky se nám podařilo získat v tomto segmentu řadu nových klientů,“ uvádí Reinhold Knödl, generální ředitel Société Générale Equipment Finance v České a Slovenské republice.

Nejsilnější růst tržního podílu zaznamenala společnost Société Générale Equipment Finance v segmentu financování autobusů – v daném období financovala každý třetí autobus na českém trhu. Autobusy se staly také jednou z mála komodit, jejichž financování v prvním pololetí 2012 rostlo (celkem financovaly členské společnosti ČLFA autobusy v hodnotě 914 mil. Kč oproti 753 mil. Kč v prvním pololetí loňského roku).

V prvním pololetí letošního roku rostl mírně trh s financováním strojů a zařízení. Celkově trh financoval strojírenské výrobky v hodnotě přesahující 8,27 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 3,8 %. Société Générale Equipment Finance financovala v sektoru strojírenství necelých 14 % celkového objemu obchodů na českém trhu. S tržním podílem 19 % je úspěšná zejména v kovoobráběcím odvětví.