• Články
  • Půjčka na rekonstrukci bytu či domu

Půjčka na rekonstrukci bytu či domu

Rekonstrukce nemovitosti bývá finančně náročná a běžně se stává, že si budete potřebovat půjčit. Může se jednat například o rekonstrukci bytu či domu, kde bydlíte. Výjimkou ale není ani rekonstrukce například provozovny, kde máte své podnikání.

Rekonstrukce může vyjít na pořádné peníze. Pokud víte, že ji z vlastních úspor nepokryjete, můžete si potřebnou částku půjčit.

Termín i doba splátek je na vás

Můžete si například vzít půjčku na rekonstrukci od Modré pyramidy, u které neručíte nemovitostí. Půjčit si můžete až 1 000 000 Kč. Pokud plánujete do rekonstrukce zahrnout nějaké udržitelné technologie, například fotovoltaické panely nebo tepelná čerpadla, zvažte Rychloúvěr na udržitelné bydlení. S ním si můžete půjčit také až 1 000 000 Kč bez zajištění nemovitostí.

Nad půjčkou máte kontrolu, protože si sami vybíráte, jak dlouho budete splácet a jak velkou částku si půjčíte. Den, kdy budete splátky posílat, si také volíte sami. Můžete si tak nastavit termín splátky třeba pár dní po výplatě. Pokud vyjde termín vaší výplaty na víkend nebo státní svátek, vy se do problémů nedostanete. A když po čase práci změníte a nový zaměstnavatel bude peníze posílat v jiném termínu, jednoduše si u půjčky svůj termín upravíte.

Půjčku také můžete kdykoli splatit celou a banka vám za to nic navíc účtovat nebude. A pokud se vám naopak stane, že se dostanete do složité finanční situace a budete mít se splácením potíže, banka s vámi situaci individuálně vyřeší. Například si můžete zažádat o odklad splátek až o 6 měsíců.

Jak si vybrat půjčku

Jedním z důležitých rozhodnutí je výše úvěru, tedy kolik peněz si chcete půjčit. Pokud už navíc víte, na co peníze budete chtít použít, můžete si zažádat o účelový úvěr.

Účelový úvěr může mít o něco výhodnější úrokovou sazbu než neúčelový úvěr. V případě účelového úvěru po vás banka bude chtít při sjednávání úvěru vědět, na co chcete peníze použít. Jestli si za půjčené peníze plánujete koupit auto, vybavení do domácnosti, zrekonstruovat dům atd. A peníze, které vám potom banka půjčí, musíte využít pouze za tímto účelem, nijak jinak.

Banka po vás tento účel bude chtít nějak doložit, nejčastěji fakturami za provedené platby. Typickým příkladem účelového úvěru je hypotéka, kdy banka vyplácí peníze na základě vámi dodaných faktur – například od řemeslníka, který vám udělal novou podlahu apod.

Pro ty, kteří potřebují půjčku na pořízení více věcí, nebo účel sdělovat nechtějí nabízí banka neúčelový úvěr. Můžete si o něj zažádat online přes internetové nebo mobilní bankovnictví, případně vám s vhodnou půjčkou poradí bankovní poradce osobně na pobočce nebo po telefonu.

Půjčku si můžete vzít i jako OSVČ

Půjčku na rekonstrukci si můžete u banky vzít jako zaměstnanec, ale i jako živnostník. Jen se bude lišit způsob, jakým budete dokládat svoje příjmy.

Zaměstnanci svoje příjmy dokládají na speciálním formuláři, který jim potvrdí zaměstnavatel, nejčastěji na účetním oddělení firmy. Živnostníci dokládají svoje příjmy jinak než občané. Dodají bance například své daňové přiznání a k němu přiloží doklad o zaplacení daně a výpisy z účtu.

Rekonstrukce provozovny

Čas od času potřebují rekonstruovat i podnikatelé. Máte třeba prodejnu potravin na menším městě, výrobní závod, výdejnu e-shopu nebo kavárnu, která už není, co bývala. I tady vám můžeme pomoci, půjčujeme totiž i malým a velkým podnikatelům.

Jestliže už víte, že peníze použijete na rekonstrukci vaší provozovny, je nejvýhodnější zažádat si o profi hypotéku, která je účelová a hodí se jak na novou výstavbu, tak i na rekonstrukci. Schvalovací proces je rychlý a peníze můžete čerpat do pár dnů. Půjčit si můžete až 5 000 000 Kč se splácením až na 10 let.

Jestli budete peníze čerpat najednou nebo postupně, záleží na vás. Banka vám nabídne obě možnosti.

Myslete i na pojištění

Společně s úvěrem ale myslete i na pojištění. K úvěrům máte možnost si sjednat také pojištění schopnosti splácet. To vám může hodně pomoci ve chvíli, kdy se dostanete do finančních potíží, například kvůli ztrátě zaměstnání nebo onemocnění. Banka za vás totiž v takových případech doplatí buď celý dluh, nebo jeho pojištěnou část.

Pojištění schopnosti splácet si můžete sjednat jako soukromá osoba, ale i jako podnikatel. Částka, kterou budete za pojištění platit, se vypočítává z toho, kolik peněz vám banka půjčuje.

Sjednejte si půjčku na rekonstrukci

Hodí se mít

Půjčka na bydlení

Půjčka na bydlení

Úvěr od Modré pyramidy
s garantovaným úrokem
Pojištění schopnosti splácet

Pojištění schopnosti splácet

Sjednejte si k hypotéce, půjčce nebo
kreditní kartě
Profi úvěr

Profi úvěr

Podnikatelská půjčka až 5 milionů Kč

se schválením do 5 dnů