Uhlíková stopa v zemědělství a možnosti dekarbonizace
Téma webináře
Zemědělství je zdrojem více než desetiny skleníkových plynů EU. Výpočet uhlíkové stopy zemědělských podniků má svá specifika, ať už se jedná o rostlinnou nebo živočišnou výrobu. Na webináři se dozvíte o praktické zkušenosti s výpočtem uhlíkové stopy v zemědělství a o možnostech jejího snížení. Rovněž zjistíte, jak se z pohledu ESG dívá na klienty ze zemědělského sektoru Komerčka.
Dozvíte se
- Co je největším zdrojem skleníkových plynů v zemědělství
- Jak vypočítat uhlíkovou stopu zemědělského podniku
- Jak uhlíkovou stopu v zemědělství snížit – praktická opatření
- Zkušenosti z praxe se stanovením uhlíkové stopy v českém zemědělském podniku
- Souvislosti ESG v zemědělství a financování
Vystoupí
- Petr Koňata, Vedoucí projektu Carbon Footprint in Farming, CleverFarm
- Petr Žebrák, Výrobní ředitel, AGRO Jesenice
- Dominika Paukertová, Environmental and Social Risks Expert, Komerční banka