• Články
  • Proč je dobré mít pojištění platební karty

Proč je dobré mít pojištění platební karty

Necelou korunu denně stojí pojištění platební karty od Komerční banky. Kdybyste ztratili kartu nebo vám ji někdo ukradl a s kartou platil, díky pojištění jsme vám schopni ztrátu nahradit. Pojištění se navíc vztahuje i na osobní věci, jako jsou mobil, klíče, doklady nebo peněženka. Pojistit si můžete i své podnikatelské karty nebo karty svých dětí.

Přijít o platební kartu není nic příjemného. Stačí ji třeba při placení zapomenout na pokladně obchodu nebo vám někdo ukradne tašku nebo kabelku. Obratný zloděj toho dokáže rychle využít – z vaší karty může zaplatit opakovaně menší nákup do 500 Kč, kde nepotřebuje PIN. Než si všimnete, že vám karta schází, můžete přijít i o pár tisíc. Pojištění platební karty vám ale ztracené peníze dokáže nahradit.

Pamatujte vždy na prevenci!

NIKDY SI NEPIŠTE PIN PŘÍMO NA KARTU ANI HO U NÍ NEMĚJTE NA PAPÍRKU !

Co pojištění platební karty pokryje

Pokud máte sjednané pojištění Merlin a někdo vaší kartu zneužije (neoprávněně vybere nebo převede peníze, případně za ně nakoupí), proplatíme vám vzniklou škodu. Pojištění vám také vrátí náklady spojené s vydáním nové karty.

Kromě toho pojištění Merlin kryje také odcizení klíčů, mobilu (včetně jeho neoprávněného použití, třeba když z něj zloděj někam volá či posílá SMS a vás to stojí peníze) nebo celé peněženky i s doklady, a to v případě, že o ně přijdete společně s kartou.

Pojištění platební karty pro každého

Pojištění karty proti ztrátě a krádeži si můžete sjednat k jakémukoli účtu od Komerční banky a pokrývá všechny vaše debetní i kreditní karty.

Pojištění dětí a jejich věcí 

Merlin má i variantu pojištění pro dětské karty. Stejně jako u „dospělé“ varianty pokrývá i ztrátu osobních věcí – včetně mobilu, notebooku, školního batohu, ISIC karty, karty do jídelny nebo karty na jízdné, případně sportovní vybavení nebo hudební nástroje. V ceně je navíc i pojištění odpovědnosti – to kdyby dítě něco rozbilo nebo někoho nedopatřením zranilo, pojistka uhradí výlohy s tím spojené.

Pojištění pro podnikatele /karty i tržby/

Pojistit si můžete i své podnikatelské a firemní karty. Kromě výše popsaných benefitů takové pojištění navíc kryje i odcizení notebooku a chrání tržby, které přenášíte na naši pobočku a hotovost, kterou jste v posledních 48 hodin vybrali na pobočce nebo v bankomatu.

Co dělat, když přijdete o peníze i s doklady

Když přijdete o platební karty a spolu s nimi třeba i o peněženku s doklady, ocitnete se náhle zcela bez hotovosti i bez karty. I na tyto situace jsme v Komerčce připraveni. V takovém případě vám na kterékoli pobočce umíme vyplatit až 6 500 Kč z vašeho účtu, abyste nezůstali úplně bez prostředků.

Chci pojištění karet