• Články
  • Musíte mít jako OSVČ podnikatelský účet, nebo vám stačí běžný účet?

Musíte mít jako OSVČ podnikatelský účet, nebo vám stačí běžný účet?

Banky v dnešní době nabízejí spoustu možností podnikatelských účtů. Jako OSVČ je vhodné si podnikatelský účet založit a oddělit tak své osobní finance od těch z podnikání.

Proč si založit jako OSVČ podnikatelský účet

Největší výhodou podnikatelského účtu je bezesporu větší přehled o vašich firemních příjmech a výdajích. Nebudete tak muset složitě filtrovat příchozí a odchozí platby spojené s podnikáním při vedení evidence či účetnictví nebo při přípravě účetní závěrky před podáním daňového přiznání. Pokud využíváte účetní služby, dozajista to ocení – nebude muset řešit, jaké příjmy či výdaje skutečně patří do vašeho podnikání a co byla platba pátečního nákupu na víkend. Firemní finance budete mít přehledně na jednom účtu a osobní na jiném.

Podnikatelský účet můžete spravovat v internetovém a mobilním bankovnictví určeném pro podnikatele.

Sjednat si můžete i další služby pro podnikatele, např. nástroj pro online fakturaci a další.

Internetové bankovnictví pro podnikatele od KB nabízí krom standardních funkcí i možnost vícestupňové autorizace plateb, a to i v mobilní aplikaci. To ocení zejména podnikatelé, kterým příkazy k úhradám připravuje účetní nebo zaměstnanec jejich firmy. Oni sami pak tyto platby „schvalují“, případně to za ně dělá jiná pověřená osoba.

Podnikatelský účet ocení i začínající podnikatelé, kteří nejen že mají u mnoha bank jeho vedení zdarma, ale některé banky umí vyřešit i financování (podnikatelské úvěry, kreditní karty nebo povolený debet) už v prvním roce podnikání, tj. před první účetní závěrkou. 

Nabídka pro začínající podnikatele s Profi Účtem zdarma na 2 roky>>

Profi účet od KB

Podnikatelský účet Profi účet u Komerční banky nabízí spoustu výhod a praktických vychytávek, které vám usnadní účetnictví.

  • Možnost využití jak pro fyzické, tak právnické osoby
  • Vedení účtu zdarma, pokud u KB už máte běžný účet v rámci Profi programu
  • Prvních 50 příchozích i odchozích plateb v každém měsíci zdarma
  • Možnost kontokorentu až do částky 3 000 000 Kč
  • Jednotná cena za odchozí platby v KB i mimo ni
  • Praktický pomocník pro správu faktur – Fakturoid

Sjednejte si podnikatelský účet