• Články
  • Platební terminál k podnikatelskému účtu

Platební terminál k podnikatelskému účtu

Většina lidí ráda platí kartou, mobilem nebo hodinkami. Je to rychlejší, pohodlnější a také bezpečnější. Přijímat platební karty se obchodníkům vyplatí, protože mohou obsloužit i zákazníky, kteří hotově platit nechtějí. Platební terminál vám usnadní prodej, účetnictví a pomůže vám získat nové klienty nebo i zvýšit tržby.

Proč si pořídit platební terminál k účtu

Platby kartou usnadňují život prodávajícím i kupujícím. Zákazníci si chválí, že mohou zaplatit během pár vteřin a každou útratu pak přehledně uvidí v přehledu plateb. Že je bezhotovostní placení bezpečné, ukázalo i období koronaviru – přiložit kartu k terminálu je totiž bezpečnější než si s prodavačem předávat peníze, na kterých se zachycují viry a bakterie.

Z výzkumu Mastercard vyplývá, že Češi nemůžou provést až 22 % plateb, protože v obchodech nejsou platební terminály. Obchodníci se tak o klienty připravují. Oproti tomu podnikatelé, kteří možnost platbou nabízejí, mívají o 12–18 % vyšší tržby. Získávají nové zákazníky (platící kartou), aniž by přicházeli o ty stávající, kteří platí v hotovosti. To už je podstatný důvod, proč si terminál k podnikatelskému účtu pořídit.

Pokud jste živnostník nebo máte malou firmu, můžete až do konce prosince 2021 zažádat o terminál k podnikatelskému účtu a rok ho využívat zdarma. V Česku se totiž platí kartou tak moc, že jsme dokonce evropskou jedničkou v počtu bezkontaktních plateb. Protože ale pokrytí terminály ještě není tak silné, vznikl v březnu 2021 projekt Česko platí kartou.

My v Komerční bance jsme se do této akce zapojili, a tak si teď u nás můžete sjednat platební terminál k podnikatelskému účtu. Smlouva se uzavírá na 36 měsíců, přičemž v průběhu prvního roku máte zdarma pronájem terminálu a transakce kartou do 50 000 Kč, jak vychází i z podmínek projektu.

Podmínky k získání terminálu

  • Jste OSVČ nebo máte malou firmu do 10 zaměstnanců
  • V posledních 12 měsících jste neuzavřeli smlouvu na přijímání platebních karet
  • Máte u Komerční banky podnikatelský účet nebo si ho plánujete založit (na tento účet se budou později připisovat transakce z terminálu)

Kromě toho si můžete rovnou sjednat také EET řešení jako součást platebního terminálu. Třetí a čtvrtá fáze jsou sice odložené až na rok 2023, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným.

Terminály od KB

Platební terminály podporují nejen akceptaci standardních magnetických a čipových karet, ale také bezkontaktních karet a NFC (platba mobilním telefonem). Vyznačují se propracovanou ergonomií, bezpečností a vysokou kvalitou zpracování i použitých materiálů. Mají velký barevný displej a klávesnice pro zadání PIN je umístěna bezpečně mezi vysokými bočnicemi. Díky této ergonomii splňují všechny bezpečnostní standardy VISA  a MasterCard. Terminály umí všechny běžné reporty a komunikují v českém jazyce.

Pokud si chcete pořídit terminál nebo o tom uvažujete, nemusíte ani chodit na pobočku. Stačí zavolat a my vám se vším poradíme.

Mám zájem o platební terminál