Dokumenty k půjčkám

K vyřízení půjčky budete potřebovat doložit několik dokumentů. Některé máte u sebe doma, jiné si budete muset vyřídit nebo vám je poskytne banka.

Všechny dokumenty obvykle můžete poslat online, poštou nebo odevzdat na pobočce. Pokud svou půjčku chcete mít zařízenou co nejdříve, doporučujeme využívat rychlou online cestu.

Doklady totožnosti k půjčkám

Základním dokumentem, který budete při žádosti o půjčku dokládat, je občanský průkaz a k němu druhý doklad totožnosti. Například cestovní pas, řidičský průkaz nebo rodný list. Všechny doklady musí být samozřejmě platné. 

Pokud jste cizinec potřebujete dva z těchto dokladů: cestovní pas, potvrzení o povolení pobytu, řidičský průkaz (EU nebo mezinárodní) a národní doklad totožnosti (platí jen pro občany EU).

Žijete-li v manželství, je obvykle na dokument o společném jmění manželů zapotřebí také podpis vaší manželky či manžela.

Potvrzení o příjmu

Jako zaměstnanec budete dokládat potvrzení o vašem příjmu (ne starší než 30 dnů) a také poslední 3 výpisy z účtu, na který výplatu dostáváte. Pokud podnikáte, doložíte své příjmy daňovým příznáním a potvrzením o bezdlužnosti.

Jestli jste důchodce, můžete svou schopnost splácet doložit důchodovým výměrem. Jste-li rodič na rodičovské dovolené, budeme dokumentů potřebovat více: 3 výpisy z bankovního účtu, oznámení o přiznání dávky státní sociální podpory a oznámení o změně výše dávky státní sociální podpory. Na mateřské dovolené stačí 3 výpisy z účtu a potvrzení o výši příjmu od ČSSZ.

Formulář pro potvrzení příjmu naleznete níže v dokumentech ke stažení. 

Doklady při refinancování půjček

Pokud žádáte o refinancování nebo konsolidaci již existujících úvěrů, budete před vyřízením nové smlouvy potřebovat doložit stávající úvěrové smlouvy, případně výpis z kreditní karty či kontokorentu (i ty si můžete konsolidovat).