• Články
  • Půjčka 20 000 korun a jak ji získat

Půjčka 20 000 korun a jak ji získat

Znáte to. Máte odevzdat důležitou práci, ale rozbije se vám počítač, porouchá se domácí spotřebič nebo auto akorát před dovolenou. O to větší je to problém, když si náhradu či opravu zrovna nemůžete dovolit. Potom se nabízí malá půjčka do 20 000 korun. Pokud víte, že peníze potřebujete půjčit pouze krátkodobě, vhodnou altrenativou může být kreditní karta nebo kontokorent.

Osobní půjčka do 20 tisíc

Půjčku do 20 tisíc korun v podobě běžného spotřebitelského úvěru můžete využít na cokoli. Pro její získání obvykle stačí splnit několik podmínek:

  • české občanství, trvalý pobyt nebo alespoň povolení k pobytu v ČR
  • 2 doklady totožnosti, např. občanský průkaz a cestovní pas
  • prokázání příjmu např. potvrzením o příjmu nebo posledním daňovým přiznáním (tzv. prokázání úvěruschopnosti)


Pokud máte u dané banky už nějakou dobu vedený účet, na který vám chodí výplata, většinou nemusíte ani dokládat příjem.

Dobrým pomocníkem pro výběr půjčky je úvěrová kalkulačka. Na ní si pro představu spočítáte, na jakou výši půjčky dosáhnete, její úrok, RPSN i výši měsíčních splátek. Výsledek je však pouze orientační.

Výhody půjčky do 20 tisíc u Komerční banky

  • Naši klienti si o půjčku do 20 tisíc Kč můžou zažádat online přes internetové nebo mobilní bankovnictví
  • Splátky si můžete rozložit až na 8 let
  • Den pro splátku úvěru si určíte sami, ideálně podle toho, kdy vám chodí výplata
  • Půčku lze kdykoli předčasně splatit – bez poplatku

Kreditní karta jako alternativa půjčky do 20 000 korun

Kreditní karty nabízí možnost půjčit si peníze a nezaplatit nic navíc. Kreditka se hodí, když víte, že potřebujete peníze jen krátkodobě a budete je schopní v bezúročném období vrátit. Bezúročné období se může v různých bankách lišit, v Komerčce je standardně nastavené na 45 dnů. Když vyčerpanou částku vrátíte zpět na kartu v rámci bezúročného období, neplatíte žádný úrok. Vrátit můžete také tzv. minimální splátku, tedy jen část vyčerpaných peněz, potom ale budete platit ze zbylé částky smluvený úrok.

Kontokorent jako alternativa půjčky do 20 000 korun

S kontokorentem můžete tzv. přečerpat svůj účet, tedy jít do minusu. Jedná se o doplněk k účtu, který slouží především jako rezerva pro nenadálé výdaje. Úrok z přečerpané částky platíte pouze za období, kdy jste na účtu v minusu, zároveň se kontokorent automaticky splácí s každou příchozí platbou, nemusíte se tedy o nic starat. Podmínkou je, abyste se alespoň jednou za rok od přečerpání dostali na svém účtu do kladných čísel (nebo na nulu). Kontokorent si nemusíte obnovovat, na účtu ho budete mít stále k dispozici až do sjednaného limitu. Samozřejmě ho můžete kdykoli zrušit a případnou přečerpanou částku dorovnat.

Sjednejte si osobní úvěr