• Články
  • Půjčka pro začínající podnikatele

Půjčka pro začínající podnikatele

Start podnikání může být finančně náročný. Zvláště když k rozjezdu potřebujete třeba nové vybavení, auto, provozovnu, sklad nebo techniku. Někdy s rozjezdem podnikání pomůže rodina či dobře zajištěný společník. Ne každý ale takovou možnost má, někdo si zase rád řeší věci sám. V takových případech může pomoci půjčka pro začínající podnikatele.

Finance na rozjezd podnikání

Půjčka pro začínající podnikatele je půjčka neúčelová a nemusíte dokládat, na co peníze použijete. Z úvěru tedy můžete nakoupit nebo zaplatit cokoli, co ke startu svého podnikání potřebujete.

Půjčka je určena pro ty, kteří podnikání teprve rozjíždějí. Mohou o ni žádat firmy i živnostníci a to i pokud podnikají méně než jeden rok a ještě nemají první účetní závěrku.

Jak probíhá žádost o půjčku pro začínající podnikatele

  1. Vyplníte dotazník bonity a připravíte si podnikatelský plán. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, pomůže vám bankovní poradce při vašem setkání.
  2. Domluvíte si schůzku s poradcem na jakékoli pobočce nebo firemním centru a představíte mu své podnikání.
  3. Poradce s vámi probere váš podnikatelský plán a pomůže vám najít řešení, které vám bude vyhovovat.


Samotné vyřízení půjčky pro začínající podnikatele netrvá nijak dlouho.

Co se vám může hodit

Kromě půjčky do začátku se vám může hodit také kreditní karta pro podnikatele. Kromě finanční rezervy a bezúročného období s ní získáte také určitá procenta zpět z provedených plateb, 1 výběr z bankomatu v zahraničí měsíčně a další výhody.

V nenadálých situacích vám pomůže kontokorent neboli povolený debet. Ten řadě podnikatelů slouží jako finanční rezerva pro případ nečekaného, krátkodobého nedostatku peněz, např. na nákup materiálu, když se zpozdí odběratelé se splatností faktur. Kontokorent vám umožní jít do minusu a zaplatit, co potřebujete, i když vám zrovna na účtu chybí peníze. A když ho nepoužíváte, nic vás nestojí.