• Články
  • Dětský účet a proč ho dítěti založit

Dětský účet a proč ho dítěti založit

Nabídka účtů se neomezuje jen na dospělé. Běžný účet mohou mít v bance i děti, a to už od 6 let. Dětský účet se hodí k posílání kapesného nebo třeba peněžních dárků od příbuzných k narozeninám. Jako rodiče si sami určíte, kolik může váš potomek utrácet a o všech pohybech na účtu budete upozorněni notifikací. Vedení dětského účtu je v Komerčce zdarma, a to až do 18 let. K dětskému účtu u nás můžete navíc dítěti pořídit kartu s vlastním designem.

Dětský účet a kapesné

Prostřednictvím kapesného se děti učí, jak hospodařit s penězi a získávají základy finanční gramotnosti. Kapesné dětem můžete samozřejmě dávat i v hotovosti, ale v dnešní době, kdy je běžné platit kartou, není od věci rovnou děti naučit zacházet s bankovním účtem. V Komerční bance jim můžete založit dětský účet v tarifu, se kterým se bude postupně seznamovat s penězi, internetovým a mobilním bankovnictvím a platební kartou, kterou si můžou nahrát i do mobilu či chytrých hodinek. Vedení účtu v tarifu je zdarma až do 18 let.

Dětský účet v tarifu vašim dětem v Komerčce založíme od jejich 6. narozenin.

Nad dětským účtem máte kontrolu

Majitelem tarifu i účtu je dítě, vy však máte nad vším kontrolu až do jeho 18 let. V 15 letech může dítě přejít na vyšší tarif s širší nabídkou služeb. Čím je dítě starší, tím více služeb a funkcí v aplikaci KB+ může používat. Číslo účtu i aplikace zůstávají stejné.

V aplikaci KB+ můžete dítěti nastavit také maximální týdenní limit pro platby kartou. Pro zvýšení bezpečnosti zde také můžete kartu kdykoli zamknout a odemknout (se zamknutou kartou nejde platit).

Vlastní design na kartě k dětskému účtu

K dětskému účtu získá dítě zdarma platební kartu, u které si může vybrat design zdarma.

Sjednejte dětský účet v tarifu