• Články
  • Dětský účet a proč ho dítěti založit

Dětský účet a proč ho dítěti založit

Nabídka účtů se neomezuje jen na dospělé. Běžný účet mohou mít v bance i děti, a to už od 6 let. Dětský účet se hodí k posílání kapesného nebo třeba peněžních dárků od příbuzných k narozeninám. Rodič je vlastníkem účtu a má nad ním plnou kontrolu. Jako rodiče si sami určíte, kolik může váš potomek utrácet a o všech pohybech na účtu budete upozorněni notifikací. Vedení dětského účtu je v Komerčce zdarma, a to až do 18 let. K dětskému účtu u nás můžete navíc dítěti pořídit kartu s vlastním designem.

Dětský účet a kapesné

Prostřednictvím kapesného se děti učí, jak hospodařit s penězi a získávají základy finanční gramotnosti. Kapesné dětem můžete samozřejmě dávat i v hotovosti, ale v dnešní době, kdy je běžné platit kartou, není od věci rovnou děti naučit zacházet s bankovním účtem. V Komerční bance jim můžete založit Můj účet Junior, se kterým se bude postupně seznamovat s penězi, internetovým a mobilním bankovnictvím a platební kartou, kterou si můžou nahrát i do mobilu či chytrých hodinek. Vedení účtu je zdarma a dítě ho může používat až do 18 let.

Dětský účet vašim dětem v Komerčce založíme od jejich 6. narozenin. Pokud byste o něj měli zájem i dříve, můžete požádat o výjimku.

Nad dětským účtem máte kontrolu

Vlastníkem dětského účtu jste vy, ale dítě má díky účtu možnost s penězi nakládat podle limitů a možností, které mu nastavíte. Nad účtem a výdaji máte plnou kontrolu – jak pomocí internetového či mobilního bankovnictví, tak i notifikací (push, SMS nebo e-mail), které vás upozorní na změnu zůstatku a veškeré pohyby na účtu.

V internetovém nebo mobilním bankovnictví můžete dítěti nastavit také maximální týdenní limit pro platby kartou. Pro zvýšení bezpečnosti zde můžete kartu kdykoli zamknout a odemknout (se zamknutou kartou nejde platit). Tuto funkci mají v Komerčce všechny platební karty.

Pokud už jste naším klientem, uvidíte dětské konto vedle svých dalších produktů (běžného účtu, kreditní karty apod.) na jednom místě v internetovém a mobilním bankovnictví.

Vlastní design na kartě k dětskému účtu

K dětskému účtu získá dítě zdarma platební kartu, u které si může vybrat vlastní design, a to z naší galerie nebo limitovaných edicí.

Sjednejte si MůjÚčet Junior