Jak funguje účet v cizí měně

Pokud dostáváte jakýkoli příjem v cizí měně, jedete studovat nebo na čas pracovat do zahraničí, bez účtu v cizí měně se neobejdete. Zjistěte, jaké možnosti vám v Komerčce nabízíme.

Proč si pořídit účet v cizí měně

Svět se propojuje a lidé mnohem častěji vyjíždí do zahraničí studovat, přejíždí každý den hranice za prací jako pendleři, vyjíždí na delší služební zahraniční cesty, pracují na dálku z jiné země jako digitální nomádi, investují v zahraničních měnách nebo dostávají jakýkoli zahraniční příjem (rentu, nájem z nemovitosti v zahraničí). Ve všech těchto případech se jim vyplatí mít účet v cizí měně.

Účet v cizí měně v rámci multiměnového účtu

Účty v cizí měně, zejména v EUR a USD, patří ke standardním bankovním produktům. V Komerční bance si nemusíte vybírat, v jaké měně si účet založíte, nabízíme vám totiž rovnou multiměnový účet. V rámci jednoho účtu si tak můžete přepínat mezi až 15 měnami, včetně českých korun. Nemusíte si tedy zřizovat zvláštní účet v cizí měně.

Multiměnový účet získáte automaticky, když si založíte jakýkoli z našich placených tarifů.

Multiměnový účet pro mladé do 26 let

Ať už vyrážíte studovat, jedete nebo na stáž, na výlet do zahraničí, nebo si chcete něco koupit na zahraničních e-shopech, multiměnový účet jistě využijete.

Pokud vám ještě nebylo 26 let, získáte tarif Standard zcela zdarma nebo tarif Komfort s 50% slevou.

Poradíme vám