• Články
  • Kde si založit studentský účet

Kde si založit studentský účet

Studentský účet se při studiu vždycky hodí. Často mívá vedení zdarma a nabízí různé výhody. Můžete si na něj nechat posílat finance z brigád, kapesné od rodičů nebo výplatu z práce. Bankovní účet pro studenty nabízí téměř všechny banky. Přečtěte si, podle čeho vybírat, kde si založit studentský účet.

Výhody a nevýhody studentského účtu

Studentské účty jsou často vedené bez poplatků, případně mají poplatky minimální. Většinou nabízejí určitý počet nezpoplatněných výběrů z bankomatů za měsíc, často i u jiných bank nebo v zahraničí.

Studentský účet bývá časově omezený délkou studia. Majitelem smíte být obvykle tak dlouho, dokud máte status studenta. S koncem studia většinou přijdete i o možnost mít účet pro studenty.

V Komerční bance nabízíme zvýhodněný účet v tarifu od 15 až do 26 let – a to i pro nestudenty.

Studentský účet

Co hledat u studentského účtu

Při hledání ideálního studentského účtu se podívejte na podmínky a rozmyslete si, co je pro vás důležité. Zvažte, co od studentského účtu opravdu potřebujete a jak ho chcete v každodenním životě využívat.

Mezi běžné požadavky patří výběry z bankomatů a platby v korunách zdarma, bezkontaktní platební karta, placení mobilem nebo hodinkami, moderní internetové bankovnictví a mobilní aplikace. Jestli se chystáte na zahraniční studentský pobyt, může se vám hodit také účet v cizí měně nebo multiměnový účet.

Účet v tarifu Standard (od 15 do 26 let zdarma) a Komfort (od 15 do 26 let se slevou) má multiměnovou funkci a můžete na něm využívat až 15 měn.

Studentský účet u Komerční banky

Pro studenty i nestudenty nabízí Komerční banka účet od 15 do 26 let v tarifu Standard zdarma nebo v tarifu Komfort se slevou.

Platební kartu k účtu můžete snadno ovládat přímo v mobilní aplikaci. Na pár kliknutí ji odemknete i zamknete nebo zobrazíte PIN.

Zaplatíte rychle a bezpečně mobilem či hodinkami díky Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay. S chytrou aplikací KB+ budete mít kontrolu nad svými financemi odkudkoli. Svůj účet můžete snadno obsluhovat i přes internetové bankovnictví na počítači.

Chci sjednat účet do 26 let