Studentský účet a jeho výhody

Studentský účet u KB můžete mít zdarma od 15 do 30 let. Můžete užívat i dalších výhod, jako jsou platby mobilem nebo hodinkami, možnost získat platební kartu s vlastním designem nebo dostat finanční bonus s platnou ISIC kartou. Pokud cestujete do zahraničí na Erasmus nebo jiný pobyt, hodit se vám bude Balíček Erasmus, se kterým získáte navíc cizoměnový účet v eurech nebo dolarech.

Výhody studentského účtu u KB

Účet pro studenty si můžete založit od 15 let. Jen je potřeba, aby u zakládání byl váš zákonný zástupce, jelikož ještě nejste plnoletí. Studentský účet si můžete sjednat na pobočce nebo vám smlouvu k podpisu přiveze kurýr k vám domů.

Mezi hlavní výhody studentského účtu patří:

  • Vedení účtu zdarma, a to až do vašich 30 let
  • Zdarma výběry z bankomatů KB (a jeden výběr měsíčně v zahraničí)
  • Platební karta s vlastním designem zdarma
  • Od 18 let možnost jít do minusu až 5000 Kč bez úroku a poplatků
  • Pokud máte platnou ISIC kartu, získáte od nás k založení účtu bonus 350 Kč
  • Kartu si můžete nahrát do digitální peněženky (podporujeme Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay a Garmin Pay) a platit mobilem nebo hodinkami

Studentský účet jako dělaný na Erasmus

Balíček Erasmus umožňuje ke studentského účtu navíc založení účtu v EUR nebo USD s vedením a platební kartou zdarma. To oceníte zejména při vycestování na studijní nebo jiný pobyt do zahraničí, kde se tak vyhnete se neustálému převádění a přepočítávání peněz.

Ke studentskému účtu si také můžete pořídit Zlatou kartou. Získáte k ní cestovní pojištění a výběry z bankomatů po celém světě a také asistenční služby pro motoristy.

Pohodlná správa studentského účtu přes aplikaci nebo internetové bankovnictví

S Mobilní bankou máte přístup k účtu kdykoli a kdekoli. Útratu za společný oběd s kamarády si snadno rozdělíte pomocí funkce „Zaplať mi“, která vám vygeneruje QR kód. Pro složitější úkony můžete používat internetové bankovnictví MojeBanka, kde si třeba  sjednáte pojištění nebo další produkty, a to bez návštěvy pobočky.

Sjednejte si Studentský účet