• Články
  • Účet zdarma – na co si dát pozor

Účet zdarma – na co si dát pozor

Na trhu naleznete spoustu nabídek na „běžný účet zdarma“. Ověřte si, že se pod lákavým názvem skutečně skrývá účet bez poplatků a bez podmínek. Porovnejte také, jestli se vám nevyplatí více účet, za jehož vedení sice platíte, ale ostatní služby s ním spojené můžete využívat bezplatně.

Na co si dát pozor

Když narazíte na nabídku účtu zdarma, je potřeba si podrobně prohlédnout podmínky a pravidla účtu a podívat se, co to v praxi znamená.

Vždy se podívejte jestli účet zdarma nemá nějaké podmínky, jako je minimální částka, kterou musíte měsíčně poslat. Druhou variantou je účet, kde platíte malý poplatek za jeho vedení, ale s dalšími poplatky už se při běžném užívání účtu nesetkáte. Ve výsledku pak takový účet může vyjít i levněji než účet s vedením zdarma.

Při výběru účtu je dobré si sepsat, jaké služby v rámci něj využíváte a jak často. A pak hledat účet, který vám tyto služby nabídne za co nejmenší poplatek, nebo v rámci nějaké speciální nabídky.

Běžný účet zdarma u Komerčky

I my nabízíme základní variantu běžného účtu zdarma. Tento účet si založíte v rámci tarifu Start. Neplatíte u něj za vedení účtu, vydání platební karty, příchozí a odchozí domácí platby i SEPA platby, výběry z bankomatů nejen KB, ale celé sdílené bankomatové sítě, a využívání internetového a mobilního bankovnictví. K účtu si můžete sjednat extra službu Bezpečí, která vám pomůže v případě, že přijdete o peněženku, klíče, mobil, karty a další osobní věci. 

Myšlenkou našeho základního účtu je vyzkoušet si, jaké to je být naším klientem a poznat naše moderní internetové a mobilní bankovnictví. Pokud byste v budoucnu chtěli účet, který toho umí víc, můžete přejít o úroveň výš a založit si účet v rámci tarifu Standard. K němu se sice váže poplatek za vedení, zato s ním navíc získáte multiměnový účet a 2 debetní karty, přičemž z každé z nich můžete měsíčně provést 2 výběry zdarma z cizích bankomatů v ČR a vybraných evropských státech.

Založte si účet v tarifu Start