KB Port Brno a Podnikni to! mění nápady v podnikání

Mnoho studentů uvažuje o podnikání již během svého studia. V realizaci jim bohužel brání především nedostatek zkušeností. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli v rámci studentské pobočky KB Port Brno a ve spolupráci s projektem Podnikni to! uvést blok přednášek s praktickými radami, jak s podnikáním začít. Garantem celé akce je AMSP ČR s projektem Svou cestou – Young Business. Aktuálně za sebou máme první dvouměsíční sérii 8 workshopů pro 20 vybraných klientů.

11. 12. 2018 15:00
Témata

Cílem projektu je zpřístupnit podnikání každému. Podnikni to! svoji činnost popisuje jako podnikatelský pre-inkubátor. To znamená, že nejdříve si klienti nápady bez rizika prověří a zjistí, co vše podnikání obnáší, než se pustí do dalších kroků, které by mohly vyžadovat například velké finanční vklady. V případě, že se záměr v rámci workshopů podaří ověřit, je k realizaci možné využít program Komerční banky Nastartujte se, který je určen pro začínající podnikatele.

Co ke spolupráci říká samotný lektor a zakladatel Podnikni to! Jakub Tížek?

„Jsem moc rád, že jsme na těchto aktivách začali s KB pracovat a už po prvním běhu jsme otevřeli dveře k podnikavosti všem jeho účastníkům. Neměli to přitom vůbec jednoduché. Po prvním setkání jsme ze zájemců vybrali pouhých 20 postupujících účastníků, abychom zajistili interaktivitu a individuální přístup ke každému projektu. Následně jsme se na týdenní bázi scházeli na KB portu, kde jsme nápady nejprve přetvořili v systematické projekty a následně se je naučili bez rizika testovat u cílové skupiny tak, aby se postupně přetvářely ve smysluplné a finančně udržitelné záměry. Účastníci proto museli navštěvovat relevantní společenské akce, domlouvat si schůzky, diskutovat mezi sebou a mnoho dalšího. V druhé půlce běhu navíc museli prezentovat svoji dosavadní práci před 3 zkušenými podnikateli z praxe, kteří jim na oplátku poskytli konstruktivní kritiku i tipy jak pokračovat dál. Bylo to zkrátka 8 intenzivních týdnů, které byly plné náročných úkolů a některým účastníkům se samozřejmě dařilo více, některým méně. A právě díky této reálné osobní zkušenosti, i díky tomu, že jsem jim mohl předat svůj osobní příběh, kde mnoho malých neúspěchů nakonec vedlo k podnikatelskému úspěchu, udělali všichni během krátké doby obrovský pokrok, rozumí jak bez rizika s podnikáním začít a více jak 90 % účastníků je rozhodnutých na svém podnikatelském projektu pracovat i nadále.“

Jakub Tížek, lektor a zakladatel Podnikni to!

V přednáškách chceme pokračovat i v budoucnu. Pokud vás téma zajímá, sledujte KB Port Brno na Instagramu nebo webu.

https://www.kb.cz/cs/kb-port-brno/

https://www.instagram.com/kb_port/

KB port Brno