• Vše o KB
  • Novinky
  • Prodlužujeme čas pro zrychlené zpracování plateb do jiných bank

Prodlužujeme čas pro zrychlené zpracování plateb do jiných bank

Od 21.8.2018  jsme zrychlili provádění tuzemských plateb v českých korunách do jiných bank v ČR. Reagovali jsme na vaši potřebu zajistit připsání platby v českých korunách na účet příjemce v jiné bance v den zadání platby v pracovní dny, aniž byste museli zaškrtávat pole „Expresní platba“ na online formuláři nebo uvádět příznak „Expresní platba“ při importování příkazů k úhradě v dávce. Částka platby v českých korunách je převedena v rámci jednoho dne, a to bez příplatku za prioritní zpracování.

15. 8. 2018 10:45
Témata

Protože jsme si prověřili, že jsme zpracovali všechny vámi zadané platby v online režimu zpracování do 12:00 hodin, které jsou nejpozději v tento okamžik zaúčtované a odepsané z účtu klienta, rozhodli jsme se prodloužit čas pro zadávání tuzemských plateb v českých korunách do jiných bank v ČR.

Pokud od vás kterýkoli pracovní den obdržíme příkazy k úhradě přes služby přímého bankovnictví, na jejich provedení budete mít na svém účtu dostatek peněžních prostředků a budou zaúčtované do 13:00 hodin, poté je do jiné banky předáme ještě tentýž den. Dokonce i platby přijaté po tomto čase se vynasnažíme předat do jiné banky ještě tentýž den, pokud budou zaúčtované v našich systémech do 14:15 hodin.

Dávku s příkazy k úhradě pro nekonverzní platby (korunové platby z korunových účtů) předávejte s požadavkem na zpracování v on-line nebo v průběžném režimu. Dávku s příkazy k úhradě pro konverzní platby (korunové platby z cizoměnových účtů) můžete zadat navíc i s požadavkem na zpracování v dávkovém režimu. Příkazy k úhradě neoznačujte příznakem na expresní zpracování.

Abychom všechny vaše platby dokázali zpracovat včas, doporučujeme vám je zadat s předstihem.


Doporučený čas zadávání
Platby zadané prostřednictvím služeb přímého bankovnictví13:00
Platby importované v dávce12:00
Příkaz k úhradě zadaný přes Expresní linku KB11:00
Příkaz k úhradě předaný bankovnímu poradci na pobočce KB11:00

Později zadané platby mohou být zpracované pouze částečně, a tedy i připsané na účet příjemce v jiné bance až následující pracovní den.

I nadále můžete u příkazů k úhradě do jiných bank požadovat jejich expresní zpracování. Zejména v případech, kdy chcete mít jistotu jejich provedení, tedy potřebujete mít rychlé a garantované prioritní zpracování příkazu k úhradě tentýž den, kdy byl zadán. Anebo když nestihnete příkazy k úhradě zadat do 13:00 hodin, a potřebujete zajistit jejich připsání příjemci v jiné bance ještě tentýž den.

Posouváme rovněž čas pro zadávání tuzemských expresních plateb přes služby přímého bankovnictví ze 14:00 hodin na 14:30 hodin.