• Vše o KB
  • Novinky
  • Největší evropský fintechový hackathon přichází do Prahy ve spolupráci s Komerčkou!

Největší evropský fintechový hackathon přichází do Prahy ve spolupráci s Komerčkou!

Co nového může přinést otevřené bankovnictví a PSD2 pro fintechy, banky a vývojáře? Jaké nové příklady využití vzniknou? Jak bude ovlivněno partnerství mezi bankami a fintechy? To zjistíte, když se k nám připojíte na v pořadí už sedmém Bankathonu!

19. 8. 2019 10:00
Témata

Bankathon se bude konat od 24. do 26. září 2019 v Praze v Galerii Mánes.

Při této speciální události Bankathon uzavřel partnerství s Komerční bankou, se kterou do České republiky přinese největší evropský fintechový hackathon. Místo letošního ročníku bylo zvoleno záměrně: ve většině českých bank jsou už PSD2 a další API každodenní realitou, a ty jsou proto průkopníky evropského otevřeného bankovnictví. Od 14. září se PSD2 povinně dotkne každé banky v celé Evropě!

„Těší nás, že můžeme v Praze přivítat sedmý Bankathon. Považujeme ho za vrcholnou událost otevřeného bankovnictví tohoto roku na evropské úrovni. Jako hrdý spolu-organizátor se těšíme na úžasné inovace a digitální myšlenky, které zazáří v letošním ročníku této všem otevřené akce.“ – Martin Sládeček, Open Banking Leader Komerční banky.

Dosavadní úspěch šesti akcí mluví sám za sebe: 1 700 lidí v síti Bankathonu, 480 účastníků ze 14 zemí a 57 partnerů. 26. září 2019 nás po 30 hodinách kódovacího maratonu čeká zlatý hřeb sedmého Bankathonu: spousta zajímavých hostů a hlavně představení výsledků všech soutěžních týmů.

Vítězové budou moci vyhrát ceny v hodnotě 20 tisíc euro a pro vybrané bude možnost realizovat svůj nápad ve velkém komerčním rozsahu. Pro více informací o akci, nákupu vstupenek či registraci soutěžních týmů navštivte https://www.bankathon.net/prague/.