• Vše o KB
  • Novinky
  • Zaměstnanci Komerční banky přispěli na pomoc zemětřesením postiženému Japonsku

Zaměstnanci Komerční banky přispěli na pomoc zemětřesením postiženému Japonsku

Zaměstnanci skupiny Komerční banky vybrali na speciálním účtu Nadace KB Jistota určenému na pomoc zemětřesením postiženému Japonsku celkem 165 050 korun. Správní rada Nadace pak rozhodla o doplnění částky na 250 000 Kč. Příspěvek bude předán na účet japonského Červeného kříže.

17. 5. 2011 10:00
Témata

Silné zemětřesení s následnou vlnou tsunami, které zasáhly východní pobřeží japonského ostrova Honšú 11. března a způsobily kromě obrovských materiálních škod také ztráty na lidských životech, vyvolaly celosvětovou vlnu solidarity. Ani zaměstnanci KB a jejích dceřiných i sesterských společností nezůstali stranou.

„Jsem rád, že mohu všem dárcům upřímně poděkovat. Velmi si vážím toho, za jak důležitou považují zaměstnanci skupiny Komerční banky možnost pomoci ostatním lidem.“

Jaroslav Říšský, předseda správní rady nadace

Nadace Komerční banky JISTOTA je významnou součástí českého charitativního prostředí již druhé desetiletí. Finančně přispívá na činnosti zdravotně-sociálního charakteru, podporuje projekty v oblasti rozvoje občanské společnosti a nabízí pomoc při vzdělávání. Značné prostředky plynou rovněž na podporu lidem v tíživé životní situaci, tj. zdravotně postiženým nebo osobám v tísni. Za dobu své existence již přispěla na podporu všech těchto činností částkou přesahující 120 milionů korun. Hlavním posláním Nadace je pomáhat v konkrétních projektech. Nadace KB Jistota patří podle žebříčku Fóra dárců z roku 2009 mezi deset největších firemních nadací v Česku.