• Vše o KB
  • Novinky
  • Nadace KB Jistota pomůže provozovateli chráněného bydlení pro autisty

Nadace KB Jistota pomůže provozovateli chráněného bydlení pro autisty

Nadace Komerční banky Jistota finančně podpořila společnost Vítej, o.p.s., poskytující chráněné bydlení pro dospělé autisty a odlehčovací služby pro rodiny autistů. Částka 50 000 Kč bude sloužit k nákupu vybavení sociálně terapeutické dílny pro dospělé autisty.

27. 9. 2013 10:00
Témata

Společnost Vítej, o.p.s. otevřela v roce 2006 jako první v České republice specializované chráněné bydlení pro autistické osoby. Zároveň s ním začaly být poskytovány i odlehčovací služby pro rodiny autistů. V roce 2010 se podařilo za přispění Evropské unie zakoupit a zrekonstruovat objekt, ve kterém jsou od roku 2011 služby pro autisty zajišťovány. Nové prostory v Hřebči umožňují nejen zvýšit kapacitu obou služeb, ale i zlepšit životní standard klientů.

„Sociálně terapeutická dílna nám umožňuje posilovat a rozvíjet dovednosti autistických osob a pomoci tak i k jejich částečné integraci. Proto jsme se rozhodli zakoupit pekárnu na výrobu chleba a drobného pečiva, neboť rutinní a neustále se opakující činnosti jsou pro autistické osoby obzvláště vhodné. Věříme, že vhodný výcvik autistům usnadní život ve světě, kterému díky svému postižení nerozumí, ale musí v něm žít.“

Jitka Klasová, ředitelka Vítej, o.p.s.

Nadace Komerční banky Jistota patří mezi desítku největších firemních nadací v České republice. Za posledních 10 let rozdělila mezi potřebné částku přesahující 50 mil. korun. Detailní přehled poskytnutých darů i přehled dárců zveřejnila Nadace ve výroční zprávě a na svých internetových stránkách.