• Vše o KB
  • Novinky
  • Nadace KB Jistota vybrala od golfistů přes 235 000 Kč na hospicovou péči

Nadace KB Jistota vybrala od golfistů přes 235 000 Kč na hospicovou péči

V rámci druhého ročníku charitativního golfového turnaje Nadace KB Jistota spojili golfisté z řad zaměstnanců a partnerů Komerční banky příjemné s užitečným: výtěžek v celkové výši 235 319 Kč rozdělí Jistota mezi projekty Hospicové péče sv. Zdislavy, Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy a týmu vozíčkářů – ragbistů na jejich účast na Mistrovství Evropy.

23. 5. 2013 10:00
Témata

Golfového turnaje, který uspořádala Nadace KB Jistota 20. května v Golf Parku Slapy, se zúčastnilo celkem 32 zaměstnanců Skupiny KB a 36 obchodních partnerů.

„Výtěžek charitativního turnaje se nám podařilo meziročně více než zdvojnásobit. Golfistům i Komerční bance patří velký dík za finanční podporu, která nám umožňuje přispět na zlepšení péče v oblastech, kterým se financí dlouhodobě nedostává.“

Sylva Floríková, předsedkyně správní rady Nadace KB Jistota

Podpora hospicové a paliativní péče patří k základním okruhům činnosti Nadace KB Jistota. Jedním z nejzajímavějších projektů v této oblasti je podpora nákupu polohovatelných lůžek pro provozovatele především lůžkových hospiců. Projekt podpory nákupu moderních polohovatelných lůžek je ve společných rukách Nadace KB Jistota, společnosti LINET a Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče. Jen v rámci tohoto projektu, který odstartoval v dubnu 2011, poskytla Nadace pomoc v celkové hodnotě více než 1,5 mil. korun.  Nadace pravidelně podporuje i záchranné služby v celé ČR.