• Vše o KB
  • Novinky
  • Novou předsedkyní správní rady Nadace KB Jistota se stala Sylva Floríková

Novou předsedkyní správní rady Nadace KB Jistota se stala Sylva Floríková

Nadace Komerční banky JISTOTA má novou předsedkyni správní rady. Do čela nadace, která v příštím roce oslaví své dvacetileté narozeniny, zvolila správní rada Sylvu Floríkovou. Nová předsedkyně je dlouholetou členkou správní rady nadace a aktivně se podílela na řadě úspěšných projektů.

9. 5. 2013 10:00
Témata

Společenská odpovědnost je nedílnou součástí strategie Komerční banky. Na její realizaci se významně podílí Nadace KB, a.s. - Jistota, která patří dlouhodobě mezi desítku největších firemních nadací v České republice. Za posledních 10 let rozdělila mezi potřebné částku přesahující 50 mil. korun.

„Pro Nadaci KB Jistota pracuji řadu let, přesto se těším na výběr nových projektů a na diskusi nad nimi. Ta už nyní probíhá a doufám, že ji uzavřeme do konce léta. Je to tvůrčí práce a při debatách o projektech musíte argumentovat, občas se i „hádat.“

Sylva Floríková, předsedkyně správní rady Nadace KB Jistota

Prostředky z rozpočtu Nadace plynou do zdravotně-sociální oblasti, do oblasti rozvoje občanské společnosti a vzdělávání. Nadace KB Jistota podpořila například otevření 20 z celkem 51 babyboxů v ČR nebo spolupracovala na důležitých projektech Sdružení SOS dětské vesničky.

Aktuálně největším je projekt „Jistota s LINETEM“, jehož cílem je pomoci vybavit hospice kvalitními polohovatelnými lůžky. Nadace dlouhodobě spolupracuje i s domovy pro seniory, školami pro postižené děti či ústavy sociální péče. Podporuje i zaměstnance banky, kteří se ocitli v tíživé sociální situaci a potřebují pomoc. Hlavním dárcem nadace je její zakladatel Komerční banka, a.s. Správní rada si však velmi váží i podpory ze strany zaměstnanců banky.

Sylva Floríková vystudovala Vysokou školu ekonomickou, obor Finance a úvěr a program LLM na vysoké škole Brno International Business School. V roce 2000 nastoupila do Komerční banky, kde je manažerkou odboru Compliance. Členkou správní rady Nadace Komerční banky JISTOTA je od roku 2009.