Nadace Jistota pomohla opravit střechu SOS dětským vesničkám

V pátek 12. prosince předala Nadace Komerční banky, a.s. – Jistota organizaci SOS dětské vesničky částku 362 611 Kč. Z poskytnutého příspěvku bude v Karlovarských SOS vesničkách opravena střecha domku, ve kterém aktuálně žije otec samoživitel se svými pěti dětmi.

15. 12. 2014 10:00
Témata

„Rodinu opustila matka, aby bylo možné udržet otce a děti pohromadě byla rodina nastěhována do domu ještě před nutnou opravou střechy. Otec pracuje jako drobný živnostník, o své děti se vzorně stará a chce udržet svou rodinu pohromadě. Dům nutně vyžaduje rekonstrukci střechy, která zabrání devastaci objektu v zimním období.“

Michal Urbánek, specialista organizace pro firemní dárce

Sdružení provozuje tři SOS dětské vesničky v Brně, ve Chvalčově a v Karlových Varech. SOS dětská vesnička v Karlových Varech byla otevřena v roce 1970, je tak nejstarší SOS dětskou vesničkou v České republice. Celkem je v této SOS dětské vesničce k dispozici 12 rodinných domů.

„SOS Dětské vesničky patří k projektům, které Nadace KB JISTOTA podporuje opakovaně. Oceňujeme vytrvalou snahu pracovníků a partnerů SOS Dětských vesniček vytvářet rodinné prostředí pro děti, které se ocitly mimo vlastní rodinu a často nemají možnost být umístěny v adoptivní či pěstounské péči.“

Sylva Floríková, předsedkyně správní rady Nadace KB Jistota

V loňském roce Nadace Jistota přispěla vesničkám na otevření zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc SOS Sluníčko v Karlových Varech, kam jsou umisťovány děti, které již musely být z rodiny odebrány.

Nadace Komerční banky JISTOTA patří mezi desítku největších firemních nadací v České republice. Za posledních 10 let pak rozdělila mezi potřebné částku přesahující 70 mil. korun. Detailní přehled poskytnutých darů i přehled dárců zveřejňuje Nadace ve výroční zprávě a na svých internetových stránkách.

Předání daru