• Vše o KB
  • Novinky
  • Již druhým rokem podpořila Nadace realizaci festivalu Out of Home

Již druhým rokem podpořila Nadace realizaci festivalu Out of Home

Mimo domov z.s. je nezisková organizace, která mimo jiné každým rokem organizuje letní festival pracovních příležitostí pro mládež z dětských domovů. Na festivale si vyzkouší mnoho stanovišť s různými pracovními pozicemi, díky čemuž dostanou příležitost zorientovat se v nabídce různých pracovních míst a vyzkoušet si, co která práce obnáší. Projekt na podporu integrace dětí z dětských domovů Nadace podpořila částkou 100 000 Kč.

18. 3. 2015 10:00
Témata

Projekt předložila v rámci programu Srdečních záležitostí, programu pro zaměstnance skupiny KB, Správní radě Klára Chábové z Modré Pyramidy. Klára Chábová je rovněž zakladatelkou a organizátorkou tohoto projektu.

„Out of Home je ojedinělým sportovním festivalem s naprosto moderními principy pro děti z dětských domovů. Jeden ze dní v roce, který těmto dětem přinese spoustu emotivních zážitků – týmové soutěžení, setkání s osobnostmi uměleckého a sportovního světa, exhibice, atrakce a živé koncerty, motivace, vítězství, ale i prohry a příležitost, naučit se s nimi vypořádat."

Klára Chábová, organizátorka festivalu

V září 2014 Nadace KB Jistota vyhlásila program Srdeční záležitost aneb Pomůžeme vám pomáhat a vyzvala zaměstnance Skupiny KB, aby do něj přihlásili své dobrovolnické projekty se zaměřením na seniory, handicapované či sociálně vyloučené děti i dospělé. Vzhledem k množství a zajímavé tématice vybrala Správní rada Nadace KB Jistota v programu Srdečních záležitostí celkem patnáct projektů.

Nadace Komerční banky Jistota patří mezi desítku největších firemních nadací v České republice. Za posledních 10 let rozdělila mezi potřebné částku přesahující 70 mil. korun. Detailní přehled poskytnutých darů i přehled dárců zveřejnila Nadace ve výroční zprávě a na svých internetových stránkách.

Předání daru
Dílna