Nadace Jistota se podílela na obnově dvou babyboxů

V druhé polovině loňského roku se Nadace podílela na obnovení dvou babyboxů pro odložené děti, konkrétně těch v Ústí nad Orlicí a Pelhřimově. Původní babyboxy byly instalovány v letech 2007-2008. Na obnovu obou schránek Nadace poskytla celkem 500 tisíc korun.

26. 1. 2015 10:00
Témata

Původní babybox v Ústí nad Orlicí byl zřízen 7. března 2008, jeho nástupce byl téměř po sedmi letech slavnostně otevřen 20. listopadu 2014. Babybox v Ústí nad Orlicí zachránil v roce 2009 odloženou Lucinku. Babybox v Pelhřimově byl slavnostně otevřen 21. prosince 2014, na den přesně sedm let po instalaci původního babyboxu. Tento Babybox zatím zůstává pro zatím „bezdětný“.

„Nadace Komerční banky, a.s. - Jistota za dobu své existence pomohla k otevření celkem dvacet babyboxů, díky nimž bylo zachráněno čtyřicet odložených dětí.“

Jiří Mifek, člen Správní rady Nadace Komerční banky, a.s. – Jistota

„Nový babybox je zhotovený z antikorového plechu, jeho dvoukřídlá dvířka se otvírají automaticky a po vložení děťátka a aktivaci senzoru se zcela samočinně zavřou. Ručičky či nožičky děťátka jsou chráněny proti kolizi s dvířkami fotobuňkami. Vnitřní prostor je klimatizován. Babybox je opatřen náhradním zdrojem energie a napojen mnohonásobně jištěnou signalizací na stálou službu a na mobilní telefony zdravotníků.“

Ludvík Hess, předseda spolku Babybox pro odložené děti – Statim

Na fotografii z otevření babyboxu v Pelhřimově (zleva): Jiří Mifek (člen Správní rady Nadace Komerční banky, a.s. - Jistota), Jan Mlčák (ředitel Nemocnice Pelhřimov), Ludvík Hess (předseda spolku Babybox pro odložené děti – Statim), Milan Štěch (předseda Senátu Parlamentu ČR) a Zdeněk Juřica (výrobce babyboxů).

Otevření babyboxu