• Vše o KB
  • Novinky
  • Pomáháme "Dobrotám s příběhem" zaměstnávat hendikepované

Pomáháme "Dobrotám s příběhem" zaměstnávat hendikepované

Nadace Jistota na podzim podpořila organizaci Portus Praha. Příspěvek putuje na zaměstnávání lidí s hendikepem v potravinářské dílně DOBROTY S PŘÍBĚHEM.

24. 11. 2016 10:00
Témata

DOBROTY S PŘÍBĚHEM jsou nakládané potraviny, které vznikly v rámci pracovní terapie lidí s mentálním postižením v sociálně terapeutické dílně na Slapech. Tu provozuje již sedm let organizace Portus Praha, známé pořádáním celostátního benefičního projektu AKCE CIHLA.

Nadace se na tomto projektu podílela částku 74 100 Kč, z níž naprostá většina byla využita na nákup speciální chladící skříně určené pro přepravu a distribuci Dobrot mezi odběratele.

V programu DOBROTY S PŘÍBĚHEM se hendikepovaní podílí na přípravě nakládaných sýrů a utopenců. Produkty této dílny odebírá řada restaurací a kaváren v Praze a okolí. Jmenovitě je možné DOBROTY ochutnat například v restauraci Krásný Ztráty, v kině Světozor nebo Bio Oko a řadě dalších.

Portus Praha podporuje lidi s mentálním postižením na jejich cestě k samostatnosti a nezávislosti. Celoročně provozuje 2 objekty chráněného bydlení pro celkem 19 klientů, dále sociálně terapeutickou dílnu a pracovní centrum  v obci Slapy. V roce 2014 byl uveden do chodu také právě program Dobroty s příběhem, potravinářský sociální podnik zaměřující se na výrobu nakládaných pochutin.

Dobroty s příběhem