Pavel Jirák a Antonín Kopřiva byli jmenováni do představenstva Penzijního fondu, který je 100procentní dceřinou společností Komerční banky.

Penzijní fond Komerční banky je nejdynamičtěji rostoucím fondem na českém trhu. V dlouhodobých průměrech dosahuje jednoho z nejvyšších zhodnocení pro své účastníky (v pětiletém průměru 4.16 %) a patří trvale k nejefektivněji hospodařícím penzijním fondům.

"Komerční banka pokračuje v této úspěšné obchodní strategii. Dozorčí rada PF KB jmenovala do představenstva dva manažery, kteří dosahovali výborných výsledků ve svých funkcích jak v obchodní síti, tak také na centrále mateřské KB," uvádí Petr Slabý, předseda dozorčí rady Penzijního fondu Komerční banky.

Pavel Jirák, který byl současně zvolen místopředsedou představenstva PF KB, bude řídit obchodní vztahy s korporátními klienty. Pavel Jirák (1966) absolvoval Vysokou školu ekonomickou, svou kariéru v Komerční bance zahájil v roce 1991 jako bankovní poradce a poté prošel celou řadou obchodních pozic. Řídil také regiony Ústí nad Labem a Praha - Východ. Před jmenováním členem představenstva PF KB působil na centrále KB jako vedoucí Podpory řízení distribuční sítě.

Antonín Kopřiva (1968) bude zodpovědný zejména za spolupráci s distribuční sítí a marketingem KB v segmentech občané a malé podniky. Antonín Kopřiva vystudoval Technickou univerzitu v Novosibirsku a v Komerční bance pracuje od roku 1992. Získal rozsáhlé zkušenosti především v obchodní části banky, kde v minulosti působil jako náměstek ředitele regionu Západní Čechy. V roce 1995 pracoval na reprezentaci KB v Moskvě. Před jmenováním členem představenstva Penzijního fondu řídil segment malých podniků v rámci marketingu KB.

Komerční banka je třetí největší bankou v České republice podle velikosti aktiv, která poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. 7400 zaměstnanců Komerční banky obsluhuje více než 1 450 000 klientů, kteří mohu využít rozsáhlé sítě 339 obchodních míst po celé republice. KB provozuje 583 bankomatů a na 800 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

V roce 2005 byla KB opakovaně zvolena "Bankou roku". KB je součástí skupiny Société Générale, která je pátou největší bankovní skupinou v eurozóně a na 92 000 jejích zaměstnanců obsluhuje 18 miliónů klientů na celém světě.