InnoLab Komerční banky od Ideasense slaví první rok

Inovační laboratoř Komerční banky (KB) v prostorách IdeaSense oslavila 8. ledna své první narozeniny. Inovační farmy se podle Komerční banky ukázaly být užitečným nástrojem ve vývoji inovací a zlepšování služeb Komerční banky. Banka bude ve spolupráci s IdeaSense v InnoLabu pokračovat i v příštích letech.

5. 2. 2018 17:00

Za první rok pomocí Inovačních farem vyvinul a otestoval KB InnoLab například koncept virtuální pobočky a celého jejího ekosystému, strategii klientského on-boardingu, nový formát smluvní dokumentace pro korporátní klientelu nebo on-line hypoteční portál s novým typem funkcionalit.

„Máme za sebou rok plný skvělých výsledků. Jsme nadšení, že se na vývoji produktů a služeb Komerční banky podílíme. Můžeme tak zlepšovat život tisícům lidí, kteří jsou jejími klienty. KB InnoLabu přeji hodně štěstí a úspěchů i v dalších letech.”

Rudolf Čihák, CEO IdeaSense

Společnost jako jediná u nás v oblasti vývoje inovací pracuje s řadou unikátních metod, například platformou Ideapoly, která sbírá nápady od zákazníků a zaměstnanců, a je zatím nejpřesnější metodou predikce jejich tržního potenciálu.

„Velmi si ceníme, že s námi IdeaSense už více než rok úzce spolupracuje. KB InnoLab stojí za vznikem mnoha prototypů. Metoda Human Centered Design je skvělou metodou nejen pro design nových produktů a služeb, ale zároveň je práce v InnoLabu skvělou formou vzdělávání zaměstnanců a motivací k tvorbě inovací.”

Patrice Begue, ředitel úseku Marketing a Komunikace Komerční banky

Služby InnoLabu se budou v blízké budoucnosti rozšiřovat pro další firmy a propojí se s externími partnery, akademickým výzkumem, startupy či podnikatelskými akcelerátory.