Po dětech se Komerční banka zaměří i na finanční vzdělávání seniorů

Vedle dětí jsou lidé v důchodovém věku další skupinou, která je ohrožena nedostatečnou znalostí finančních produktů a jejich používání. Podle České správy sociálního zabezpečení počet lidí v důchodovém věku s exekucí překročil letos v březnu hranici 90 tisíc. Komerční banka proto zahájila vlastní projekt zaměřený na posílení finančního vzdělání u seniorů - „Senioři na pobočkách“.

24. 10. 2019 10:00

„V našich projektech se zaměřujeme na podporu finanční gramotnosti cestou vzájemného respektu a dobrovolnosti. Přímo na našich pobočkách proto startujeme nový projekt, který má v sobě potenciál oslovit širší cílovou skupinu a umí nabídnout přidanou hodnotu všem těm, kteří sami cítí potřebu a zájem o vzájemný dialog.“

Soňa Jelínková, manažerka Komunikace KB

Vzdělávací setkání Komerční banky má pomoci seniorům orientovat se v moderním finančním světě. Hlavními tématy proto jsou: možnosti a úskalí nových služeb bankovního sektoru, jak srovnávat různé nabídky na úvěr, rizika číhající v nabídkách na internetu, telefonu či v televizi a jak využívat mobilní telefon v současném finančním světě.

Vzdělávací akce startují poslední říjnový den v Praze a současně ve stejný den i v Ostravě. Další vzdělávací setkání budou následovat v Olomouci (7. 11.), Havlíčkově Brodě (14. 11), Brně (21. 11.) a na závěr opět v Praze v sídle organizace ŽIVOT 90 (29. 11.).

Komerční banka se také dlouhodobě věnuje finančnímu vzdělávání dětí. Banka je například generálním partnerem projektu Institutu ekonomického vzdělávání Ekonomická olympiáda a je rovněž hlavním partnerem projektu Global Money Week. Opakovaně se zapojuje i do projektu České bankovní asociace Bankéři do škol.

Více informací o projektu na: www.kb.cz/podporujeme-seniory

Pavel Zúbek
Vedoucí externí komunikace