V lednu 2008 vydala Komerční banka první dětskou kartu s názvem Prima karta. Nesla motiv japonského komiksu manga a jednalo se o elektronickou kartu Maestro. Od zahájení školního roku 2019 pak KB nabízí dětskou kartu jako standardní embosovanou kartu Mastercard pod názvem Junior karta. Kartu, která umožňuje také provádění bezkontaktních plateb i digitalizaci do mobilních telefonů a chytrých hodinek. Aktuálně dětskou kartu využívá 21 891 dětských klientů. Ve svém mobilním telefonu nebo chytrých hodinkách (Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay) má kartu již 793 dětí. Jedná se tak téměř o pětinu všech Junior karet, které mobilní platby umožňují.

„Dětská platební karta je pomocníkem rodičů při finanční výchově dětí. Rodiče mohou posílat dětem kapesné na účet a nastavit týdenní limity tak, aby měli pod kontrolou výši útrat svých dětí prostřednictvím karty. Prostřednictvím internetového nebo mobilního bankovnictví navíc vědí, kdy a kde přesně dítě kartu použilo.“ uvedla Monika Truchlíková, manažerka Tribu Cash, Cards & ATMs.z Komerční banky.

Junior karta je součástí dětského účtu MůjÚčet Junior a je vydávána našim malým klientům zcela bezplatně. Všechny výběry touto kartou z bankomatů Komerční banky jsou zdarma. Zdarma je i možnost změny PINu, aby byl pro dítě snadno zapamatovatelný. Stále populárnější je možnost volby vlastního obrázku na kartě nebo výběru z obrázkové galerie Komerční banky, která je k dispozici na www.mojekarta.cz. Aktuálně je možné vybírat třeba z limitované edice k 80. výročí Batmana.

Pavel Zúbek
Komunikace KB