Komerční banka a Národní divadlo dnes slavnostně podepsaly Smlouvu o partnerské spolupráci. Na základě této dohody se Komerční banka stává Generálním partnerem Národního divadla.

"Naše veřejnost i my všichni oceňujeme, že tradice podpory zlaté kapličky zbudované z celonárodní sbírky pokračuje a smlouvou s Komerční bankou se dostává do nové dimenze, která se již obrací do budoucnosti, kdy vstoupíme do Evropské unie," uvedl při podpisu smlouvy ředitel Národního divadla Daniel Dvořák.

Podpora Národního divadla je nejvýznamnější sponzorskou aktivitou Komerční banky.

"Chceme podpořit Národní divadlo jako celek, tedy činohru, balet i operu," prohlásil předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky Alexis Juan. "Spolu s ND plánujeme uskutečnit projekty, jejichž cílem bude zpřístupnit divadlo všem vrstvám společnosti, včetně těch které prozatím tento kulturní stánek navštěvovaly jen zřídka," doplnil Juan.

Komerční banka se stává Generálním partnerem Národního divadla na dobu tří divadelních sezón, počínaje sezónou 2002/2003. Součástí smlouvy o partnerství je i podpora uměleckých scén Stavovského divadla a divadla Kolowrat.