Penzijní fond Komerční banky vyrostl na pozici třetího největšího penzijního fondu v ČR

Penzijní fond Komerční banky dosáhl v roce 2010 zisk ve výši 727 milionů Kč. Díky konzervativní investiční strategii a důsledné kontrole nákladů tak splní příslib ze začátku roku 2010 a zhodnotí prostředky účastníků za uplynulý rok o více než 2 %.

Penzijní fond Komerční banky se nově zařadil mezi tři největší penzijní fondy v České republice z hlediska počtu klientů i dosaženého zisku. Nedávno získal rovněž ocenění Penzijní fond roku 2011 od prestižního magazínu World Finance a je hodnocen nejvyšším ratingem od renomované agentury Moody’s.

„Stabilní zhodnocování vložených prostředků a nízké výkyvy tohoto zhodnocení i v době rozkolísaných finančních trhů jsou velmi důležitým signálem bezpečí vložených prostředků pro více než půl milionu klientů našeho fondu,“ uvedl Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel Penzijního fondu Komerční banky.

K 31. prosinci 2010 spravoval Penzijní fond KB prostředky pro více než 501 tisíc účastníků. Objem spravovaných prostředků se zvýšil meziročně o 5,8 % na 28,718 miliardy korun.

Atraktivitu PF KB pro nové klienty podpoří také startující jarní marketingová kampaň. Každý klient, který uzavře do konce května smlouvu o penzijním připojištění s PF KB prostřednictvím distribuční sítě mateřské Komerční banky, prodejní sítě Modré pyramidy stavební spořitelny, externích smluvních partnerů nebo přes webové stránky PFKB získá jako dárek luxusní osušku. Akční nabídka platí pro nové klienty, kteří si sjednají vlastní příspěvek ve výši minimálně 300 Kč měsíčně a první příspěvek bude připsán na jejich účet u fondu nejpozději 30. června 2010.

„Zvyšování počtu klientů očekáváme také díky nejnovějšímu produktu Komerční banky, kreditní Lady kartě. Její držitelky získají od Komerční banky na účet u Penzijního fondu KB příspěvek ve výši 1 % z objemu všech realizovaných transakcí touto kreditní kartou,“ uzavřel Pavel Jirák.

Penzijní fond KB patří aktuálně k fondům s nejvíce konzervativním investičním portfoliem. Díky této investiční strategii a stabilním příjmům z převážně státních dluhopisů může PF KB velmi přesně odhadovat zhodnocení i v následujících letech. Investiční portfolio PF KB tvořily k 31. 12. 2010 řádově z 94 % velmi bezpečné dluhopisy a  6 % představovaly bankovní vklady.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 619 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 2,5 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 395 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 677 bankomatů. Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá více než 1 milion klientů.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je  jednou z největších bankovních skupin v eurozóně. Jejích 157 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 32 miliónů individuálních klientů.